Martin Simek schikt met oud-werkgever

Meesterinterviewer Martin Simek heeft gisteren een schikking getroffen met zijn werkgever RVU. De radiopresentator werd begin dit jaar -na een dienstverband van veertien jaar- aan de kant gezet door de RVU. Simek presenteerde voor die omroep op Radio 1 het nachtprogramma ‘Simek ‘s Nachts’. De doorgewinterde interviewer kreeg daar duizend euro per uitzending voor en wilde een goede afvloeiïngsregeling. Die is er met behulp van zijn advocaat gekomen.
 

De advocaat van Martin Simek maakte dinsdag bekend dat de RVU de presentator ‘een royale afvloeiïngsregeling’ betaalt. Simek is volgens zijn advocaat zeer tevreden met de gouden handdruk. Zijn arbeidscontract wordt nu per 1 juli 2009 beëindigd.

De RVU en Martin Simek ontmoetten elkaar gisteren voor het kantongerecht in Hilversum om het arbeidscontract van de presentator te ontbinden. Eind 2008 werd bekend dat de educatieve omroep wilde stoppen met het nachtprogramma van Simek. Vorige week ontving Simek nog een Zilveren Reissmicrofoon voor zijn interviewprogramma.

Martin Simek is sinds april 2009 weer te horen met een eigen programma, maar dat is op de website van weekblad Elsevier. Hiervoor ontvangt Simek echter geen geld; hij doet het tegenwoordig gratis om zijn luisteraars continuïteit te bieden en in de hoop dat hij ooit weer mag terugkeren op de radio.

Lees ook:Martin Simek wint Zilveren Reissmicrofoon
Lees ook:Meester-interviewer Martin Simek stopt op de radio
Lees ook:Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Haffmans
Lees ook:Martin Ros pikt het niet
Lees ook:TROS koopt Martin Ros af voor 15.000 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>