Grote onrust binnen BNR over mogelijke bezuinigingen

De wereldwijde economische neergang heeft een domino-effect op allerlei branches. Consumenten die minder uitgeven, bedrijven die daardoor gaan bezuinigen, adverteerders die de hand op de knip houden, uitgevers die last hebben van lagere advertentie-inkomsten. Het werkt allemaal op elkaar door. RTL Nederland (eigenaar van Radio 538) zegt nog weinig last te hebben van de recessie, maar we hebben al gezien dat SLAM!FM flink moest snijden in het personeels-bestand om het hoofd boven water te houden. Op de redactie van BNR Nieuwsradio is nu ook onrust ontstaan over mogelijke bezuinigingen.

Dat meldt de website Villamedia.nl. Als gevolg van de bezuinigingen zou een groot deel van de middagprogrammering op korte termijn worden opgeheven. Ook zou er een plan liggen de sportredactie op te heffen. Het personeel wordt donderdag 12 februari geïnformeerd over de stand van zaken.

BNR Nieuwsradio is samen met het Financieele Dagblad onderdeel van de FD Mediagroep. Volgens Villamedia moet waarschijnlijk tien procent van de journalisten weg bij de financiële krant. De maatregelen zijn nodig vanwege tegenvallende reclame-inkomsten. Daarnaast moet met name BNR Nieuwsradio winstgevend blijven om bij de komende verdeling van de radiofrequenties meer kans te maken op een verlenging van de concessie.

Zie ook:
- Ian Rooker nieuwe CFO/COO FD Mediagroep
- SLAM!FM de dupe van financiële crisis
- Mediabedrijven nog niet somber over crisis

Lees ook:Ian Rooker nieuwe CFO/COO FD Mediagroep
Lees ook:PCM: interesse in FD Mediagroep / BNR Nieuwsradio
Lees ook:‘BNR wil participeren in zakelijk tv-programma’
Lees ook:Bicker Caarten over nadeel multimediale redacties
Lees ook:Arrow vraagt hulp van luisteraars

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Grote onrust binnen BNR over mogelijke bezuinigingen

  1. Pingback: Help BNR de recessie door | Radioactive

  2. Pingback: Hoofdredacteur BNR is voor reclamevrije PO | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>