Tamara Brinkman fietst 17 kilometer door donker Lelystad

Het hele weekend kleurde roze op televisie bij RTL4. De zender besteedde namelijk uitgebreid aandacht aan de actie ‘Because I’m A Girl’. Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak heel veel slechter dan jongens en daarvoor schaart Plan Nederland zich achter de internationale actie, die de aandacht trekt met de bekende roze T-shirts. SLAM!FM-dj Tamara Brinkman droeg ook zo haar steentje bij aan ‘Because I’m A Girl’ (en dat roze van SLAM!FM is puur toeval). Maandagochtend vertelde Brinkman bij ‘Ruuddewild.nl’ over haar nachtelijke avontuur door een donker Lelystad.

Vrijdagavond startte oud-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel een fiets-estafette ten bate van de actie ‘Because I’m A Girl’. Radio-dj Tamara Brinkman nam een deel van de estafette op zich en haar stuk ging tegen middernacht dwars door Lelystad. “Het is een mooie stad, maar daar was geen fuck van te zien omdat het zo donker was”, liet Brinkman maandag weten in het radioprogramma van Ruud de Wild. In totaal heeft de actie dit weekend zoveel geld opgehaald dat al bijna 10.000 meisjes een betere toekomst gegeven kan worden. ‘Because I’m A Girl‘ richt zich op meisjes in ontwikkelingslanden en probeert hun kansen te vergroten door goed onderwijs.

Tamara Brinkman fietste vrijdagavond een afstand van zeventien kilometer voor het goede doel. De volledige route en de (bekende) deelnemers zijn hier te zien.

Zie ook:
- Tamara Brinkman nieuw gezicht bij RTL Travel
- Slam!FM DJ Tamara Brinkman terug op tv

Lees ook:Tamara Brinkman op de achtergrond bij Slam!FM
Lees ook:Slam!FM DJ Tamara Brinkman terug op tv
Lees ook:SLAM!FM-jock Tamara krijgt rol in GTST
Lees ook:Tamara Brinkman nieuw gezicht bij RTL Travel
Lees ook:Twee vrouwelijke deejays op nieuwe SLAM!FM

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Tamara Brinkman fietst 17 kilometer door donker Lelystad

  1. Dario

    Iemand die Lelystad een mooie stad vind heeft waarschijnlijk een ernstige oogafwijking, of krijgt ze van het gemeentebestuur een vergoeding om dit te zeggen?

      /   Reply  / 
    1. Jorn

      Haha, ik denk het en jij zegt het :D

        /   Reply  / 
  2. S.Quinn

    Ik vond het een leuk interview en een super campagne van Plan Nederland! Meisjes kunnen de wereld verbeteren, als wij ze de kans geven!
    Ik heb ook dames voorbij zien fietsen in Uithoorn. Super hoor, het was toch slecht weer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>