Radio 538 gaat niet verhuizen naar RTL-gebouw

Radio 538)De studio's van Radio 538 blijven gevestigd in de villa's aan de Koninginneweg in Hilversum en verhuizen niet naar het RTL-gebouw op het Media Park. Dat zegt persvoorlichter Jan Willem te Gussinklo Ohmann in reactie op een bericht van Radio.nl. Die site meldt op basis van 'goed geïnformeerde bronnen' dat Radio 538 voor 100% in handen komt van RTL en daarom verhuist naar de oude studio's van RTL FM en Yorin FM.

"Er is niets van waar", zegt Te Gussinklo Ohmann over de vermeende verhuizing. "Wij hebben veel geïnvesteerd in de huidige studio's en zitten hier prima. Het kan wel zo zijn dat de studio's bij RTL worden verbouwd, maar in elk geval niet voor ons." Inderdaad heeft Talpa Radio in januari nog glasvezelverbindingen aan laten leggen en daarnaast niet zo heel lang geleden de uitzendstudio vernieuwd.

Geruchten

Verhuizing of niet, de kans lijkt wel groot dat Radio 538 onderdeel is van een aanstaande (of al rond zijnde) deal tussen Talpa en RTL. Of ook Radio 10 Gold, Juize.fm en Radio Digitaal meegaan, is nog de vraag, maar het is aannemelijk. Talpa Radio geeft geen commentaar op de aanhoudende overnamegeruchten.

Intussen worden de aanwijzingen sterker dat de bekendmaking niet lang op zich laat wachten. Eerder deze week lekte via de site van RTL Nieuws een dossier uit, waarin de suggestie werd gewekt dat de deal al rond is. Over radio stond er overigens niets in.

Zie ook:
Weer aanwijzing van deal tussen RTL en Talpa
Talpa: branded webradio en nieuwe distributie

Lees ook:538 hernoemt Club Nouveau in TiĆ«sto’s club life
Lees ook:Geruchtenstroom over Talpa blijft doorgaan
Lees ook:Het is zover: Deal or no Deal?
Lees ook:Geruchten sterker: ‘Radio 538 naar RTL Nederland’
Lees ook:Weer aanwijzing van deal tussen RTL en Talpa

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Radio 538 gaat niet verhuizen naar RTL-gebouw

  1. more music

    Bij radio.nl checken ze ‘nieuws’ dus ook niet echt, blijkt maar weer…

      /   Reply  / 
  2. ruud

    “Bij radio.nl checken ze ‘nieuws’ dus ook niet echt, blijkt maar weer…”

    Kom je daar nu pas achter.
    En er worden wel meer journalistieke principes geschonden
    ruud

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>