APR wint procedure over looptijd radioadviezen

APR)De Stichting Algemene Programma Raad heeft een procedure tegen het Commissariaat voor de Media over de looptijd van radioadviezen gewonnen, meldt de APR in een persbericht. Kabelexploitant UPC wilde onlangs het Advies Kabelplan Radio 2006-2007 niet overnemen en verlengde in plaats hiervan de werking van het plan 2005-2006 met een jaar. Het Commissariaat wilde volgens de APR 'tot tweemaal toe' niet optreden tegen UPC.

De instantie die toezicht houdt op naleving van de Mediawet zag daar geen wettelijke basis voor. De Stichting Algemene Programma Raad begon daarom een procedure bij de Amsterdamse rechtbank, die de APR op 9 mei in het gelijk stelde. Het Commissariaat moet nu van de rechter opnieuw beoordelen 'of zich zwaarwegende redenen verzetten tegen het volgen van het (…) Advies Kabelplan Radio 2006-2007' en zo snel mogelijk beslissen op het bezwaarschrift van de APR.

Lees ook:Programmaraad: Wild FM op kabel deel regio A’dam
Lees ook:Oud-werknemer Q-music krijgt ongelijk van rechter
Lees ook:Advies: RTL FM en BBC Radio 1 van kabel Amsterdam
Lees ook:Llink wil terugkeer afdwingen via rechter
Lees ook:Negatief advies voor Llink, goed nieuws voor Max, PowNed en WNL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>