Geen radiowinnaars tijdens uitreiking De Tegel

Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek)De uitreiking van de eerste Jaarprijzen voor de Journalistiek was gisteravond vooral een televisiefeestje. Niet één radiomaker won De Tegel – al vergeleken met de Oscar voor het Nederlandse journaille. Rick Nieman, die de avond samen met vrouw en collega Sacha de Boer presenteerde, maakte dan ook bekend dat er volgend jaar een aparte radiocategorie komt in plaats van de huidige combinatie met televisie.

Als troost was er een eervolle vermelding voor een radiojournalist. Yvonne Scholten, freelance medewerkster van VPRO's De Ochtenden, ontving die voor 'Genua – Het vergeten proces'. Een andere radiostem kreeg een eervolle vermelding voor televisie: VPRO-allrounder Chris Kijne. De presentator van Met het Oog op Morgen en De Ochtenden verdiende die eer met zijn interviews voor Tegenlicht.

Lees ook:Nominaties Zilveren Reissmicrofoon bekend
Lees ook:Radio 1: achtergronden over landmijnenactie 3FM
Lees ook:Radio 1 wint Prix Europa voor ’1 Minuut’
Lees ook:VPRO’s Ochtenden even gered
Lees ook:Rob Trip en Herman van der Zandt presenteren Met Het Oog Op Morgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>