Den Haag stopt na 2008 met financieren van FunX

FunX)FunX krijgt voor dit en volgende jaar nog éénmalig 250.000 euro van de gemeente Den Haag, maar daarna eindigt de subsidie. "Wij hebben bij de start van FunX in 2003 altijd gezegd dat wij maar voor vier jaar zouden meedoen", zegt een woordvoerder van de gemeente in SP!TS. "FunX heeft een landelijke ambitie en moet dan ook landelijk zijn financiering regelen", is het standpunt.  Het radiostation is voorlopig wél verzekerd van haar rijkssubsidie.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen levert namelijk een bijdrage, naast de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De eerste drie blijven het station overigens subsidiëren. Een woordvoerder van FunX noemt het besluit "betreurenswaardig", mede omdat de zender een "succesvol initiatief" is. Het ministerie heeft die mening ook. FunX bereikt veel jongeren.

Stekker

"Met het geld dat de gemeente nu beschikbaar stelt, kunnen we voor vijf kwartalen radio maken", zegt directeur Willem Stegeman van FunX. "Ik ben vol goede moed dat wij gewoon door blijven bestaan. Zijn vertrouwen baseert hij op zijn succes onder jongeren. "Ik moet de eerste wethouder nog tegenkomen die het op zijn geweten wil hebben de stekker uit FunX te trekken."

Bron: SP!TS

Zie ook:
FunX is welvarend radiostation
FunX: financiering komende twee jaar verzekerd?  (DutchMedia)
________________________________________________________________

Lees ook:FunX is welvarend radiostation
Lees ook:NPO denkt met BNN en VPRO over toekomst FunX
Lees ook:FunX wil unieke marktpositie bewijzen met XsupportFunX
Lees ook:FunX speelde radiopiraat in Eindhoven voor verkiezingsaandacht
Lees ook:STER mag reclame verkopen voor regionaal FunX

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Den Haag stopt na 2008 met financieren van FunX

  1. David de Jong

    Gemeente Den Haag wil stoppen met subsidie FunX
    De gemeente Den Haag is voornemens de subsidie aan de multiculturele jongerenzender FunX niet te verlengen. Dat blijkt uit een verklaring die deze zomer gestuurd is aan voormalig staatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur, D66) en de vier grote steden waarover dagblad Spits vandaag bericht. Deze mededeling van wethouder Baldewsingh (PvdA) van media is onder meer opmerkelijk omdat sindsdien wel nieuwe projecten gestart zijn met FunX. Op 4 september jongstleden nog startte een samenwerking met de wethouder Jeugd en FunX om het contact tussen gemeente en Haagse jongeren te verstevigen. Bovendien erkent Den Haag het succes van de zender en stelt voor nog eenmaal E 250.000 te verstrekken over de periode van 2007-2008. Het ministerie van OC&W geeft geen commentaar op het bestaan van de brief. Wel geeft een woordvoerder aan dat er gesproken wordt over de toekomst van FunX. „Dat gebeurt met de G-4 steden.” Ofwel Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

    De woordvoerder wil niet ingaan op de vraag wat het voor de toekomst van FunX zou betekenen als Den Haag ’eruit zou stappen’. „Wij gaan er vooralsnog niet van uit dat deze vraag aan de orde zal komen.” De woordvoerster van Baldewsing zegt op de vraag of het standpunt van de gemeentewethouder klopt: „Wij geven geen inhoudelijk commentaar. Vandaag wordt er gesproken over de toekomst van FunX. De subsidies van de G-4 en het Rijk lopen immers eind van het jaar af. Pas na de gesprekken maken wij ons standpunt bekend.”

      /   Reply  / 
  2. David de Jong

    Dit bericht dat ik net gepost hier heb is van 26 oktober jl. Kortom herhaling van zetten. Herhaling van ‘oud’ nieuws?
    Of: wat is hier de nieuwswaarde van als nota bene SPITS dit al eind oktober jl. berichtte!??

    Het enige nieuws is misschien nu dat er een datum bekend is (april 2008) voor het einde van FunX Den Haag. Of voert FunX de druk richting politiek op, ik las elders dat Stegeman ‘verbaasd’ zou zijn. Maar dat lijkt me sterk als je dit al eind oktober jl. wist…toch?

      /   Reply  / 
  3. Thomas

    @David: jouw bericht van destijds ging over een voornemen:

    “De gemeente Den Haag is VOORNEMENS de subsidie aan de multiculturele jongerenzender FunX niet te verlengen.”

    en

    “Wel geeft een woordvoerder aan dat er GESPROKEN wordt over de toekomst van FunX.”

    Het ‘nieuwe’ SP!TS-bericht is inderdaad voor een groot deel bekende informatie, maar geeft mij wel de indruk dat het voornemen een definitief besluit is geworden, met daaraan gekoppeld een einddatum voor de subsidie vanuit de gemeente Den Haag. Die einddatum had dan misschien ook in de kop van mijn bericht moeten staan.

    Groet, Thomas

      /   Reply  / 
  4. David de Jong

    Thomas: wat jij meldt wordt niet gemeld door Spits, die dat zelf had kunnen weten en doet alsof het allemaal volledig nieuw is – samen met jouw melding overigens. Dat is juist mijn punt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>