Steenen Tijdperk goes John, Paul, George and Ringo

)The Beatles staan vanaf komend weekend centraal in het Steenen Tijdperk op Radio 2. In tegenstelling tot de serie die Radio 10 Gold uitzond, worden hier weinig hits van de Fab 4 zélf gedraaid. De AVRO- decemberserie staat namelijk vooral in het teken van covers. Het programma wordt aangevuld door een serie podcasts met extra informatie. Met name dat laatste lijkt mij een interessante mogelijkheid voor programmamakers.

De basics in de radiouitzending brengen en de achtergronden in een download- bestand aanbieden, is een mooie verbreding van het radio-aanbod voor wie écht geïnteresseerd is. Aanleiding voor de Beatles-maand is het ‘nieuwe’ album Love, waarvoor de producer George Martin een mix maakte van verschillende nummers van de Fab 4. Steenen Tijdperk – zondag, 14.00 – 16.00 uur, Radio 2.

Bron: AVRO
________________________________________________________________

Lees ook:Goede voornemens Avro: hervatting podcasting
Lees ook:Herkomst radio-jingles onthuld in serie podcasts
Lees ook:Downloadshop voor muziek van Sky, Veronica en Classic FM
Lees ook:Betere aansluiting PO op digitale tijdperk met nieuwe Mediawet
Lees ook:20 uur albummuziek tijdens de Album Top 60

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Steenen Tijdperk goes John, Paul, George and Ringo

  1. Tamara Maasdam

    Gegroet,

    Het eerste liedje wat ik leerde begeleiden op de piano was “Let It Be” (hoe kon het ook anders) Maar kunstenaar als ik ben, baalde ik van het feit dat het enige liedje wat ik toen kon begeleiden het meest gezongen liedje is door elke beginnend muzikant of zwerver. Daarom besloot ik mijn eigen “Let It Be” cover te maken, geheel afwijkend van het origineel. Het resultaat: Een keiharde metalversie, waarvan je keel na 3 uur nog pijn doet. Maar het is het waard… de uitdrukking op de gezichten als luisteraars verwachten een heel lief, zacht liedje te gaan horen en jij dan ineens begint te schreeuwen. Het leukst is het wel als mijn moeder er met haar hoge opera de tweede stem doorheen gooit en mij broertje halverwege begint te rappen.

    Groeten van
    Tamara Maasdam (19 jaar)

      /   Reply  / 
  2. edward avermaete

    zie eens naar laureen laureen tv

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>