Nieuwe veiling van AM-frequenties Quality Radio?

Agentschap Telecom)Wie op het Siberië van de radio wil uitzenden (RTL FM, als noodoplossing?) maakt mogelijk weer een kans. Het Agentschap Telecom heeft vrijdag de vergunningen voor de middengolf-frequenties AM 828, 1224, 1035 en 1557 kHz van Quality Radio BV ingetrokken. Ondanks meerdere waarschuwingen zou het bedrijf van Ruud Poeze niet de verplichte uitzendingen kunnen verzorgen. Frequenties moeten volgens de regels in gebruik zijn.

Het zou dus goed kunnen dat partijen die frequenties gaan claimen, bijvoorbeeld radiozenders die bij de vorige verdeling tussen wal en schip zijn gevallen. Maar het is nog niet bekend of Economische Zaken opnieuw een vergelijkende toets voor de vier middengolffrequenties gaat uitschrijven. De andere twee (van de zes) kavels kan Quality Radio BV gewoon blijven exploiteren.

Lees ook:
Correspondentie met Quality Radio BV (Agentschap Telecom)
Middengolf in Nederland (Middengolf.info)
________________________________________________________________

Lees ook:AM-frequenties van Quality Radio blijven ingetrokken
Lees ook:Herverdeling Arrow-frequenties van start
Lees ook:Zenders Arrow uit de lucht, jingles aangepast
Lees ook:Rechter: Vogelgeluiden op de radio géén ‘uitzending’
Lees ook:Quality Radio: “Overheid meet met twee maten”

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe veiling van AM-frequenties Quality Radio?

  1. ruud

    Een zinloze actie van AT daar een ander ze ook niet in de lucht krijgt.
    Het is niet anders dan een hetze van AT tegen Quality Radio. Andere niet in gebruik genomen frequenties worden niet ingetrokken.
    Ruud
    Quality Radio

      /   Reply  / 
  2. Howard S.

    Thank God, those guys are gone. Put some great Talk Radio on the air. Call me anytime :-) .

      /   Reply  / 
  3. ruud

    Well Howard,

    After this silly AT action we now are sure that absolutely NOTHING will happen on these channels.
    ruud

      /   Reply  / 
  4. Herbert Visser

    Zou ik niet zeggen. Het is zowel bij Ruud Poeze als Agentschap Telecom bekend dat ik zo snel mogelijk een ´gapfiller´ op de AM wil om het gebied rond Zwolle te kunnen coveren met 100%NL. En misschien is dat nu wel iets meer mogelijk geworden.

    Herbert Visser

      /   Reply  / 
  5. Kees

    Ik heb liever dat Herbert iets met de AM doet dan die prutser van een Poeze. Dan weet je tenminste zeker dat er weer muziek te horen is i.p.v. dierengeluiden. Ruud Poeze mag samen met Quality Radio (alleen de naam al, moehahaha!!) meedingen naar naar de award voor “loosers van het jaar”.

      /   Reply  / 
  6. Feico de Boer

    Waarom AM Herbert, in de omgeving Zwolle staat al sinds de zerobase de evenementen frequentie 97 MHz leeg. Nou ja, leeg, dat wil zeggen dat hij gretig gebruikt wordt door de piraten in die omgeving. Misschien dat deze argumenten, je hebt wel meer voor elkaar gekregen, je in de omgeving Zwolle beter hoorbaar kunnen maken. Inderdaad, de dekking in Zwolle is minimaal.

      /   Reply  / 
  7. Ton Plekkenpol

    Beste Ruud Poeze en meelezers,

    Soms loopt een mens met raadsels rond. Zoals:
    1. waarom zie ik nergens een telefoonnummer of contactadres van Ruud Poeze/Quality Radio, ik wil hem/ jou/ al heel vaak bellen
    2. waarom gebruikt Big L. de 1395 vanuit de polders, terwijl 828 ver over Londen heen reikt (echt, persoonlijk uitgetest tijdens Arrow tijdperk)
    3. waarom werkt die kustradio organisatie in Zandvoort (Internet) niet samen met Radio Waddenzee. Die 1602 is wel leuk, maar de wereld zo logisch zijn als Big L op 828 kwam en het initiatief van Waddenzee op 1395. Vergeet Seagull dan even een paar uur per avond.
    4. waarom hobbyen zoveel middengolfstations, Big L. is ook al hoogst onzeker. Leer nou eens dat het niet om nostalgie alleen gaat, maar ook om hard geld. Ruud’s actie met die veiling was slim. Maar hij wordt dubbel benadeeld nu. Eerst door suffige ouderen met piratenboot neigingen die geen bedrijf kunnen runnen en hem dus opzadelen met middengolfleegte/ spaarvarkenleegte, en vervolgens krijgt ‘ie nog een boete ook voor het leegstaan van middengolfzenders. De overheid heeft een leuke manier bedacht om problemen te verleggen. Het zijn de managers van de BV Nederland in optima forma.
    5.Heeft ooit iemand geprobeerd om alle middengolf initiatieven bij elkaar te rapen, een goede stationcall te verzinnen, een groot Internetplatform en over 3 frequenties doelgroepgericht uit te zenden. is dat niet een leuke optie? Of spelen we allemaal nog piraatje? Ik geef toe, bij Big L krijg ik ook rechtopstaand kippenvelhaar. Maar als je wéet hoe die zender in de lucht is, en wat voor ellende er achteraan waggelt, dan ren je hard de Noordzee in. Alles beter dan dat.

    Kort en goed; ik wil serieus nadenken om de middengolf een beter cachet te geven en de overheid niet de lachende incasseerder te laten zijn. Dat is ons radiogevoel niet waardig, toch?

    Mijn hartelijke groet,

    Ton Plekkenpol

      /   Reply  / 
  8. Ton Plekkenpol

    Beste Kees,

    Poeze een Prutser? Ik volg hem op afstand. Ik ken hem niet. Objectief geloof ik dat niet echt. Maar de ellende is, Poeze heeft nu Big L. op 1395. HIJ kan volgens mij niets doen aan het management overzee. Hij zou ze kunnen adviseren naar 828 te gaan (maarja, hij is die kwijt, dat is jammer). Die 1395 ruist zometeen weer vrolijk, als je weet wat er op de achtergrond speelt. Niets werkt meer als je alleen aan middengolf denkt of nostalgie. Laten we Poeze eerst eens helpen, want losers zijn degenen die niet hun nek uitsteken, toch?

    Groet,

    Ton Plekkenpol

      /   Reply  / 
  9. Anne Mak

    Onzin, Er staan masten zat langs de weg. Aan een zender valt ook vrij makkelijk te komen. Zendamateurs zijn altijd wel bereid die betaalbaar te bouwen. Ruud had gewoon geen geld meer om het van de grond te krijgen. Hij heeft een verkeerde bedrijfsvoering gehanteerd. Nu doet hij zielig omdat hij met de gebakken peren zit. Niet intrappen

      /   Reply  / 
  10. rene

    Wat een heerlijke zender is Big L. Ik zou (bij wijze van spreken natuurlijk) een moord doen om deze zender beter te kunnen ontvangen. Waarom nou inderdaad niet op 828. Nu is daar CAZ te horen en bikkel en knuppelhard! Bij 1395 moet ik echt in alle hoeken en gaten de radio neerzetten want het is jammer genoeg pet! In nacht is het helemaal niks. Inderdaad waarom niet de 828!! Zal dat smullen zijn! Groeten uit Den Haag.Leuke site trouwens.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>