RTL FM wil naar 6% marktaandeel

Radioactive.blog.nl | RTL FMKioe Yap, de nieuwe directeur van RTL FM, wil de luistercijfers van de middle of the road-zender verdubbelen. Hij zei dat in gesprek met BNR Nieuwsradio.
In het luisteronderzoek over de periode december 2005 / januari 2006 heeft de RTL-zender een aandeel van 3,3% (een stijging van een half procent ten opzichte van de vorige meting). RTL communiceert de laatste tijd via haar tv-zenders veel radio-acties, zoals gratis kaarten voor Idols.

Kioe Yap denkt dat de radiozender van RTL Nederland binnen drie tot vier jaar op ongeveer 6% kan zitten. Hij wil dit bereiken door het fine-tunen van de programmering en het trekken van nieuwe luisteraars door marketing. Hij heeft een achtergrond in de communicatie.

Ik denk dat het best kan door een nog betere onderscheiding van andere radiostations. Maar dat kan alleen als RTL FM haar etherfrequenties mag behouden. De overheid heeft toegezegd dat ze medio april besluit of de frequenties bij RTL blijven of alsnog naar 100% NL gaan. ________________________________________________________________

Lees ook:Publieke omroep zoekt multiculturele topstagiairs
Lees ook:Sky Radio biedt “facilitaire hulp” aan RTL FM
Lees ook:RTL onderhandelt over “continueren” format RTL FM
Lees ook:Minder verlies voor radiotak RTL
Lees ook:Clear Channel ziet geld in mobiele interactiviteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>