Radio 538 onbetwiste nummer 1

radio538 2

De laatste luistercijfers zijn weer bekend. Uit deze meting blijkt dat Radio 538 de onbetwiste marktleider is in Nederland. Over de periode augustus – september is het station met 0,4 % gestegen naar 11.5 %. Daarentegen levert nummer twee 3FM 0,3 % in en staat daarmee 1,6 % achter op Radio 538.

Andere landelijke stations stijgen of dalen licht. Opvallend is de 1,1 % groei van Radio 10. Vorig jaar kwam het radiostation terug in de ether en inmiddels heeft de zender Radio Veronica ingehaald. Radio Veronica is blijven staan op 4,1 %, terwijl Radio 10 op 4,3 % marktaandeel staat.

Vergeleken met een jaar geleden hebben de regionale omroepen maar liefst 1,3 % ingeleverd.

Deze luistercijfers zijn tot stand gekomen door een steekproef te doen onder 7.968 respondenten van 10 jaar en ouder. Vergeleken met de vorige meetperiode heeft de gemiddelde luisteraar twee minuten langer radio geluisterd. Luister jij ook 2 uur en 42 minuten per dag naar de radio?

Het complete overzicht van de luistercijfers vind je hier.

Lees ook:Radio 2 bovenaan in nieuwste luistercijfers
Lees ook:538 fier boven aan, Skyradio nieuwe nummer 2
Lees ook:Luistercijfers juli – augustus 2010: Radio 538 nog steeds aan kop
Lees ook:Radio 2 daalt hard, Sky Radio nieuwe nummer 2
Lees ook:Regionale omroepen willen ook snel digitaal gaan uitzenden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>