Finale tweede 538 Demo Duel staat voor de deur

Radio 538 is op zoek naar nieuw muzikaal talent in ’538 Demo Duel’. Vrijdag 3 juli is het alweer de tweede keer dat er een finale van deze talentenjacht wordt georganiseerd, dit keer in P60 in Amstelveen. Een vakjury, bestaande uit Jerney Kaagman, 538-dj Frank Dane en Tony van de Berkt jr, beslist wie de beste is en een platencontract in de wacht sleept. Tijdens de eerste editie van 538 Demo Duel won Falco Luneau met ‘Nobody’. Het nummer is regelmatig te horen op Radio 538 en staat hoog genoteerd in de Top 40. Falco zal tijdens de finale ook optreden.

Radio 538 is sinds april 2009 weer op zoek naar nieuw muzikaal talent. Elke week is een winnaar uitgeroepen die aanstaande vrijdag in de finale staat. Ook deelt de zender twee wildcards uit aan de internetfavorieten. Op donderdag 2 juli maakt Frank Dane in zijn programma bekend wie die internetfavorieten zijn en dus een wildcard verdienen. De 11 winnaars strijden op 3 juli tegen elkaar in de 538 Demo Duel finale die gepresenteerd wordt door 538-dj Barry Paf.

Finalisten

De weekwinnaars die aanstaande vrijdag in de finale staan zijn: Mai (Gouda), Shresta Gopalrai (Den Haag), Neurologik (Waddinxveen), Nathalie Mensinga (Rhoon), Imi (Beesd), Sex of Sound (Amsterdam), Niets Dan de Waarheid (Utrecht), Rotja (Eindhoven), Cherwin (Amsterdam) en de twee wildcardhouders die aanstaande donderdag bekend worden gemaakt. De nummers van de finalisten variëren van hiphop, R&B en pop tot dance en Nederlandstalig.

De derde ronde….

538 VIP Members kunnen via de site nu alweer demo’s uploaden voor de derde editie van 538 Demo Duel. Alle tracks komen direct online te staan, zodat andere luisteraars ze kunnen beoordelen. Barry Paf laat elke avond twee fragmenten horen die tegen elkaar strijden. Vervolgens bepalen luisteraars door naar de studio te bellen, sms’en of msn’en wie het duel wint. De winnaar wordt bij Barry bekendgemaakt en als prijs wordt de demo helemaal gedraaid. Elke donderdag strijden de drie dagwinnaars van maandag, dinsdag en woensdag tegen elkaar in de finale waardoor er een weekwinnaar overblijft. Aan het eind van elk kwartaal knokken de weekwinnaars én de act die in die periode op de website de hoogste waardering van de bezoekers heeft gekregen – de internetfavoriet – tegen elkaar in weer een 538 Demo Duel finale.

Lees ook:Finale derde editie Demo Duel in Amstelveen
Lees ook:Mai winnaar tweede 538 Demo Duel
Lees ook:Finale 538 Demo Duel in Hilversum
Lees ook:Offpissd wint finale 538 Demo Duel
Lees ook:Kinkobra wint vierde finale 538 Demo Duel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>