iPhone verantwoordelijk voor 10% online luisteren

Online radio wint al een aantal jaren terrein ten koste van het traditioneel luisteren via de kabel of de ether. Dankzij applicaties van radiozenders wordt het steeds eenvoudiger om online radio te luisteren, zoals bijvoorbeeld via smartphones als de iPhone. Begin dit jaar lanceerde de Publieke Omroep iPhone apps voor al haar radiozenders en die zijn al meer dan 200.000 keer gedownload. Live naar radio luisteren via internet gebeurt nu al in 10% van de gevallen via die iPhone-applicaties.


Het Testlab van de Publieke Omroep heeft wat cijfers omtrent deze apps openbaar gemaakt. Uit die cijfers blijkt dat vooral Radio 1 en 3FM het erg goed doen. De applicaties van deze publieke zenders zijn het meest gedownload:  101.000 downloads voor Radio 1 en 91.000 voor 3FM.

Jongeren

De populariteit van de 3FM-app is niet verwonderlijk, want het station wordt veel beluisterd door jongeren tussen de 15 en 34 jaar en dat is een doelgroep die relatief vaker gebruik maakt van mobiel internet.

Evenementen

Radio 1 is de nieuws- en sportzender en dat vertaalt zich erin dat er met name rondom grote evenementen meer gebruik wordt gemaakt van de applicatie.

Radio 6

Naast Radio 1 en 3FM doet ook Radio 6 het naar verhouding goed op de iPhone. Via de applicatie wordt nu 13% van het online naar Radio 6 luisteren gerealiseerd. Dit komt volgens het Testlab waarschijnlijk omdat Radio 6 geen etherfrequentie heeft en alleen via de kabel en internet te beluisteren is.

Ouderen

Radio 2, Radio 4 en Radio 5 realiseren wat minder bereik via de mobiele telefoon. Gemiddeld hebben deze stations ongeveer 5% meer bereik dankzij de applicaties. Doordat deze drie publieke zenders over het algemeen een iets oudere doelgroep hebben, is het niet zo verwonderlijk dat ze via mobiel minder bereik genereren.

Zie voor meer cijfers en grafieken het Testlab van de PO.

ZIE OOK:
- iPhone apps voor radiozenders PO

Lees ook:Radio-apps publieke omroep nu ook voor Android
Lees ook:iPhone apps voor radiozenders PO
Lees ook:KXradio nu ook op iPhone en iPod Touch te beluisteren
Lees ook:iPhone aanjager mobiel radio luisteren?
Lees ook:Radio 538 en Radio 10 Gold hebben iPad-app

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “iPhone verantwoordelijk voor 10% online luisteren

  1. bernardus

    RadioStation heeft meer dan 150 van meest bekende nederlandse radiozenders en is gratis te downloaden tot 8 Augustus! ik raad de applicatie zeker aan want het is wel een download waard.

    Binnen enkele clicks kunt u tussen de verschillende radio stations door navigeren, laad eenmalig en werkt perfect daarna!

    Haal de app snel van de appstore! :)
    http://itunes.apple.com/nl/app/radiostation/id453459897

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>