Meer adverteerders op de radio

In 2009 hebben meer adverteerders hun vertrouwen in radio getoond, ondanks dat door de crisis de budgetten kleiner waren. In 2008 kozen er 1.638 adverteerders voor radio, in 2009 waren dat er 1.728, een stijging van 5,5%. Dat blijkt uit cijfers van Radio Adviesbureau (RAB) over het vierde kwartaal van 2009. De netto radiobestedingen zijn afgelopen jaar uiteindelijk gedaald met 15,7% en zijn uitgekomen op 219,6 miljoen euro. Opvallend is dat de non-spot bestedingen in 2009 in absolute zin gestegen zijn en een stijging realiseren van 7,6%.

RAB-directeur George Bohlander: “De stijging in non-spot omzet toont aan dat adverteerders steeds vaker de directe dialoog met de consument in een scherp Umfeld zoeken. De financiële dienstverlening was in 2008 verreweg de belangrijkste branche voor radio en juist deze branche stond in 2009 extra onder druk, waardoor radio in 2009 extra getroffen is door lagere bestedingen. Positieve ontwikkeling in 2009 is dat steeds meer adverteerders radio hebben ingezet.”

Ik denk overigens dat de stijging van het aantal adverteerders ook te maken kan hebben met de lagere advertentietarieven. De prijzen van reclamezendtijd zijn gedaald en daardoor wordt het voor een grotere groep bedrijven aantrekkelijk om te adverteren op de radio.

Verwachting 2010

RAB verwacht vanaf halverwege 2010 een lichte stijging in de radiobestedingen, dit omdat de mediabestedingen ruim een half jaar achter lopen op de Nederlandse economie. Voor heel 2010 verwacht RAB stabiele mediabestedingen.

Lees ook:Aanzienlijke stijging non-spot bestedingen radio
Lees ook:Meer reclamegeld naar radio
Lees ook:‘Adverteerders verkiezen internet boven radio’
Lees ook:Luistertijd stijgt, reclamebestedingen dalen
Lees ook:Netto mediabestedingen radio 4,7% gestegen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meer adverteerders op de radio

  1. Willem

    Wat zijn de verwachtingen voor 2011?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>