Radiozenders ontdekken massaal Twitter

Ben jij al bekend met Twitter en het twitteren? Het bestaat al een tijdje maar het lijkt alsof de echte doorbraak van Twitter er nu aan zit te komen. In ieder geval hebben de Nederlandse radiostations Twitter ontdekt en gebruiken ze het om luisteraars op de hoogte te houden van de playlist. Via Twitter (Wikipedia) kunnen gebruikers korte berichten (maximaal 140 tekens) publiceren die dan gelezen worden door (on)bekenden die die persoon ‘volgen’. Het wordt ook wel microbloggen genoemd.

 

Via de Twitter-pagina Twitter.com/upcomingdotfm zijn de feeds te vinden van achttien verschillende Nederlandse radiostations. Wanneer je één of meerdere van die Twitteraars volgt, word je continue op de hoogte gehouden van de platen die er op die zenders te horen zijn. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld met je mobiel in de trein zit er graag wilt weten wat je hoort (mocht je de aan- en afkondigingen missen).

Ik zit sinds juli 2008 ook op Twitter, maar ik ben er nog niet echt actief op… Misschien dat de Twitter-feeds van de radiostations een boost kunnen geven aan het gebruik. En oja, je vindt mij hier op Twitter.

Lees ook:Twittergids maakt Top 100 van radiotwitteraars
Lees ook:De Heer Ontwaakt mensen met de Wakker Word Service
Lees ook:Twitter Radio
Lees ook:Nederlandse artiesten veel gedraaid op radio
Lees ook:iPhone apps voor radiozenders PO

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Radiozenders ontdekken massaal Twitter

  1. Thomas

    Toevallig! Heb vanochtend na lang afwachten eindelijk een Twitter account aangemaakt! Het wordt zo gehyped, maar ik heb de waarde nog niet echt ervan ontdekt. Nou ja daar kom ik vast snel genoeg achter.

      /   Reply  / 
  2. Torsten Colijn

    Twitter wordt inderdaad veel gebruikt door Radiostations. Niet alleen voor de playlist, maar ook voor nieuws (zoals die van Radio 1). En de Twitterfeed van Radio 4 houdt je compleet op de hoogte van nieuwe dingen op radio4.nl, het forum, ons YouTube kanaal, onze Hyve en alle andere site van Radio 4. Je vindt de feed op http://twitter.com/radio4nl.

      /   Reply  / 
  3. Thomas

    was dat bedoelt als reactie op het glazen huis berichtje iwan?

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Volg de radio-dj’s via Twitter | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>