Headlines week 9: de week van radio Veronica

Maandag, tijd om de week door te nemen met je collega’s. Wij doen dit ook, maar dan met jou over het radionieuws van afgelopen week. In de headlines van afgelopen week heel erg veel radio Veronica. Dj’s verlaten het station, en daarvoor moeten er nieuwe in de plaats komen. Ook nog de Zeroes top 500 en een bommelding. Natuurlijk ook aandacht voor DAB+, waar afgelopen week veel over is gesproken.

We begonnen de week met vervelend nieuws over radio Veronica-dj Luc van Rooij die een tijdje niet te horen is op de zender doordat bij hem opnieuw kanker is geconstateerd. Voor de uren die van Rooij niet kan werken is een vervanger gevonden in Michael Pilarczyk, dit nieuws kwam afgelopen vrijdag naar buiten. Die zaterdag maakte Pilarczyk meteen al zijn eerste uitzending op radio Veronica.

Nog meer nieuws over radio Veronica: Peter Teekamp verlaat het station na ruim 10 jaar. Bij de zender maakte Teekamp onder andere ‘Goud van Oud’, ‘Top 40 Hitdossier’ en ‘Het Beste Uit de Top 1000 Allertijden’. Op 31 maart is zijn laatste uitzending. Er is nog geen opvolger bekend gemaakt voor zijn uren.

Dan het laatste over radio Veronica. Je zou het bijna vergeten maar vorige week zonden ze de Zeroes top 500 uit. Op het nummer ‘Viva La Vida’ van Coldplay werd door de luisteraars het meest gestemd.

Dan nog Sublime FM die vanaf april 2 maanden lang gaat uitzenden vanaf Utrecht Centraal. Dit doen ze om zo meer aandacht te krijgen voor de stationsnaam. Vorig jaar veranderde de naam van Arrow Jazz FM in Sublime FM maar bij veel mensen in deze naam nog niet bekend. In de glazen studio is zelfs een speciale plek ingericht voor flexwerkers.

Op vrijdag was de eerste uitzending van Lange Frans op SLAM!FM. Samen met Nicky Verhage maakt de rapper het programma ‘Vol Gas met Frans’. Programmadirecteur Menno de Boer over het programma: “Programmadirecteur Menno de Boer: “Ik verheug me nu al op de vlijmscherpe toon van Frans. Je weekend krijgt nu écht power!”

Nog een verandering van presentator maar dan bij Radio 1. Chris Kijne, vorig jaar nog uitgeroepen tot de beste radio-interviewer, volgt Harm Ede Botje op als presentator van het programma ‘Bureau Buitenland’.

Dan nu regionaal nieuws, wat niet helemaal positief is. Megastad FM moet stoppen door een nieuwe zendgemachtigde. De SLOR, Stichting Lokale Omroep Rotterdam, verliest hun zendmachtiging aan Stichting OPEN Rotterdam. Megastad FM viel onder de SLOR en moet hierdoor ook stoppen met uitzenden in Rotterdam.

Digitaal nieuws dan nog vorige week. Vrijdag hebben de commerciele radiozenders een overeenkomst getekend met Broadcast Partners om per 1 september 2013 digitaal te gaan uitzenden. Digitaal zorgt voor een betere geluidskwaliteit dan FM.

Het weekend na de overeenkomst plaatste een medewerker van stichting ROOS, de overkoepelende organisatie van regionale omroepen, op twitter dat ook regionale commerciële- en publieke omroepen snel digitaal willen gaan uitzenden.

Nu we het toch over frequenties, ether en digitaal uitzenden hebben nog dit. Agentschap Telecom is begonnen met de voorbereidingen voor het veilen van kavels A7, B08 en C08. De veiling moet plaatsvinden in april en eindigen in mei. Bedoeling is dan dat na de veiling zo snel mogelijk wordt begonnen met uitzenden. Grote kans dus dat hierdoor er nog voor de zomer een nieuw commercieel station bij komt in Nederland.

Tot zo ver: de headlines van deze week. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Volg ons dan op twitterfacebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:

- Week 8: Luistercijfers, Ouevrijprijs, en de Zwarte Lijst
Week 7: Radiodag, dronken en Valentijnsdag
Week 6: veranderingen in programma’s en awards
Week 5: kavel, carnaval en nieuwe SLAM!FM-programmering
Week 4: (stem) problemen

Lees ook:Lokalo van de week: OPEN Rotterdam
Lees ook:Radioactive headlines week 34: veel veranderingen Veronica
Lees ook:Radioactive headlines week 21: zwangerschappen en luistercijfers
Lees ook:Radioactive headlines week 13: wisseling van station voices
Lees ook:Van Diemen Zuid naar SLAM!FM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>