RadioActive headlines week 7: Radiodag, dronken en Valentijnsdag

Elke maandag kijken we bij RadioActive terug op een week radionieuws. Mooi dus als je geen tijd hebt om als terug te lezen. Deze week was het natuurlijk Valentijnsdag. Veel stations gingen hier goed mee om, en eigenlijk iedere dj had zich verdiept in de geheimen van Cupido. Daarnaast ook Marjon van Royen, was ze nou ziek of dronken tijdens haar reportage? Kortom: een week radionieuws, gepropt in één bericht.

De week begon met Marjon van Royen die verslag deed  tijdens het programma KRO’s Goedemorgen Nederland op Radio 1 over het aftreden van de paus. Het carnaval in Brazilië was volop bezig, logisch dus dat je wat drinkt. Alleen als je vervolgens live verslag moet doen op Radio 1, dan is dat misschien niet heel handig. Zelf zegt ze erover op twitter dat ze ziek was. Maarja, in het bericht staat ook de audio: dus oordeel zelf maar.

Op woensdag was het dan zover: de allereerste Wereld Radio Dag. Unesco roept alle landen op om deze dag te vieren met activiteiten. Ook stimuleren ze internationale samenwerking tussen zenders. RAB, het Radio Advies Bureau, viert deze dag met een inhaakcompetitie. Je kunt daarmee een gratis campagne winnen op landelijke en regionale radiostations.

Daarnaast kwam op woensdag naar buiten dat de eigenaar van Traffic Radio, YPCA, werkt aan een nieuwe online radiozender. Deze radiozender zou compleet in het teken moeten staan van sport. Het is nog even afwachten wanneer dit station wordt gelanceerd, maar wel kon je vaststellen uit het persbericht dat het niet meer lang gaat duren.

En op donderdag was het dan zo ver: Valentijnsdag… Cadeautjes, verliefdheid, liefde, bioscoopbezoekjes, uit eten gaan, het hoort er allemaal bij. En eigenlijk zoals ieder jaar het geval is spelen radiostations hier goed op in. Zo hield de Avondploeg van SLAM!FM de Neukplaat Top 50 en vierde Sky Radio Valentijnsdag met hun Valentijn Top 101.

Heel de week was Jeroen van Inkel al niet te horen op Q-music. Hij was namelijk de laatste hand aan het leggen aan zijn debuut als schrijver, met een misdaadroman. Zaterdag liet van Inkel op twitter weten dat zijn misdaadroman dan eindelijk af was. Wanneer het boek wordt uitgebracht wist hij nog niet, wel liet hij aan collega Q-dj Erik van Roekel weten dat dit waarschijnlijk na de zomer dit jaar zal zijn.

Tot zo ver: de headlines van deze week. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Volg ons dan op twitterfacebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:

- Week 6: veranderingen in programma’s en awards
Week 5: kavel, carnaval en nieuwe SLAM!FM-programmering
Week 4: (stem) problemen

Lees ook:Marjon van Royen door carnaval dronken op Radio 1? (audio)
Lees ook:Verslaggeefster Marjon van Royen opnieuw dronken op de radio
Lees ook:Overzicht februari 2013: Meest gelezen berichten
Lees ook:Jan-Willem Roodbeen dolblij met derde kind
Lees ook:Headlines week 13: Boze vrouwen, naakt presenteren en baby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>