Chris Kijne nieuwe presentator ‘Bureau Buitenland’

Buitenlands nieuws op zondagavond krijgt een andere stem. Vanaf 3 maart heeft Bureau Buitenland namelijk een nieuwe presentator. Chris Kijne, nu nog invalpresentator bij ‘Met Het Oog Op Morgen’, volgt Harm Ede Botje op. Vorig jaar werd Chris Kijne nog door collega’s uitgeroepen tot de beste radio-interviewer.

Kijne is een journalist met veel buitenlandervaring. Hij interviewde wereldwijd denkers, wetenschappers en opinieleiders.

Op dit moment presenteert Kijne het programma Tegenlicht, dit blijft hij naast Bureau Buitenland doen:  “Bureau buitenland moet berichten wat er nu in de wereld gebeurt, maar als het gaat om economische en geopolitieke verschuivingen kun je ook prima vooruitkijken – wat Tegenlicht doet. Ik kan vanuit mijn rol goed kennis uitwisselen tussen de twee redacties en het delen van onderwerpen bevorderen.”

Verder zegt Kijne over zijn nieuwe presentatieklus: “Wel interessant is dat ik dit programma ga doen in een tijd dat buitenland in de publieke media steeds belangrijker wordt, omdat verder niemand het consequent doet. Deze arbeidsintensieve en diepgravende journalistiek kost een hoop geld. Via skype kun je tegenwoordig prima gesprekken voeren, maar wil je echt wat van de wereld begrijpen, moet je ergens rondlopen en er de tijd voor nemen.”

Bureau Buitenland is iedere zondagavond te beluisteren tussen 19.00 en 20.00  op Radio 1.

Lees ook:Geen radiowinnaars tijdens uitreiking De Tegel
Lees ook:Chris Kijne pleit voor kwaliteitsuitbouw Radio 1
Lees ook:Quote van de Week – 17 | 2006
Lees ook:Amerikaanse verkiezingen op Radio 1
Lees ook:Eerste Wereld Radio Dag, gefeliciteerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>