Headlines week 8: Luistercijfers, Ouevrijprijs, en de Zwarte Lijst

Afgelopen week stond vooral in het teken van de luistercijfers en prijzen. Zo werd op 3FM de 1000ste Megahit gekozen. Giel Beelen werd ambassadeur en Q-music sidekick Patricia van Liemt lanceerde haar allereerste boek. Dus lees snel verder.. het weekoverzicht van week 8!

Op maandag werden de luistercijfers van december en januari bekend gemaakt. Zoals verwacht deden Radio 2 en 3FM het goed. 3FM heeft met 12,1 zelfs de hoogste notatie sinds mei-juni 2000.  Dit komt voornamelijk door de succesvolle actiemaand december. Radio 2’s Top 2000 en 3FM’s Serious Request doen het traditioneel ieder jaar erg goed in de luistercijfers. Sky Radio moest hierdoor 0,1 punt inleveren, 538 bleef onveranderd. De luistercijfers van volgende maand zullen laten zien welke zenders er na de decembermaand overeind blijven.

Verder op maandag was Giel Beelen met zijn ochtendshow live vanuit Nairobi, Kenia. Eenmalig maakte hij zijn programma bij Ghetto Radio, een Nederlands initiatief voor jongeren in het Afrikaanse land. Tijdens zijn show heeft hij bekend gemaakt officieel ambassadeur te worden van het radiostation. Hij zal zich voornamelijk bezig gaan houden met talentontwikkeling.

Dinsdag was een spannende dag voor Patricia van Liemt, Q-music sidekick van Jeroen van Inkel. Reden hiervoor was dat haar eerste boek werd gelanceerd, de Labbaby. Dit boek is semi-autobiografisch en gaat over haar en haar man die hun eerste kindje via ivf hebben gekregen. “Ik heb gemerkt dat ivf een kwetsbaar onderwerp is om over te praten, maar ook iets is waar heel veel mensen mee te maken krijgen”, aldus van Liemt.

En op woensdag begon het dan: de stemperiode van de Zwarte Lijst. Sylvana Simons had de eer om als eerste haar favorieten door te geven en opende hiermee de stemperiode. Het is dit jaar de vierde editie van de Zwarte Lijst. In deze lijst staan de beste soul, jazz, blues en funkplaten samengesteld door luisteraars en dj’s.

Op vrijdag werd op 3FM de 1000ste Megahit gekozen. In 1993 was de allereerste Megahit Candy Dulfer met ‘Sax-a-go-go’. 20 jaar later werd Caro Emerald met ‘Tangled Up’ de 1000ste Megahit. De Megahit is een plaat waar 3FM-radioprogramma’s een week lang extra aandacht aan geven. Voor deze mijlpaal werd zelfs een speciale website gelanceerd.

Vorige week werd ook bekend dat Liesbeth List voor haar muzikale werk een Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs krijgt. Eerdere winnaars waren Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers en George Baker. Over twee maanden wordt de prijs uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amerstam.

Het is dan al bijna maart, maar het Radio Advies Bureau (RAB) maakte vorige week bekend welke radiocommercial het beste is gewaardeerd door consumenten. ‘Hamstééééren!’ van Albert Heijn had de eer en is hiermee ook meteen genomineerd voor de publieksprijs die in juni wordt uitgereikt. Een maand eerder werd deze commercial nog tweede.

Ook is er vorige week een frequentie ruzie ontstaan tussen HotRadio Hits en HotRadio. Het gaat om frequenties in Gelderland. De vergunninghouder vindt dat HotRadio Hits ‘illegale dingen’ heeft gedaan en na aandringen daar niet mee is gestopt en heeft besloten om op die frequentie te gaan uitzenden. Meer over die ruzie kun je hier lezen.

Tot zo ver: de headlines van deze week. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Volg ons dan op twitterfacebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:

- Week 7: Radiodag, dronken en Valentijnsdag
Week 6: veranderingen in programma’s en awards
Week 5: kavel, carnaval en nieuwe SLAM!FM-programmering
Week 4: (stem) problemen

Lees ook:Hotradio Hits voorlopig niet terug in Apeldoorn en Arnhem
Lees ook:Overzicht februari 2013: Meest gelezen berichten
Lees ook:3FM kiest vandaag 1000ste Megahit
Lees ook:1000ste 3FM Megahit voor Caro Emerald
Lees ook:Q-music sidekick Patricia van Liemt schrijft boek over ivf (audio)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>