RadioActive headlines week 6: veranderingen in programma’s en awards

Wéér maandag. Je weekend zit er op, tijd om dus even de afgelopen week te bespreken op radiogebied. En mocht je geen tijd hebben om alles terug te lezen, dan komt hier een handig overzicht van de belangrijkste headlines. Met veel (tijdelijke) wijzigingen in programma’s en natuurlijk de SLAM!FM schoolawards.

Maar eerst begon de week met nieuws over Sublime FM. De allereerste ochtendshow van Sublime FM zou officieel afgelopen maandag beginnen. Alleen omdat er nog wordt gewerkt aan het geluid werd maandag gemeld dat de ochtendshow met één week is uitgesteld naar 11 februari. De ochtendshow wordt gepresenteerd door Bas Westerweel en heet ‘Mr. Morning Radio’.

Ook op maandag een wijziging in de programmering van 538, alleen is deze maar voor een week. Ochtendjock Edwin Evers maakte de afgelopen niet alleen een programma in de ochtend, maar ook voor een week in de middag. Hij verving Tim Klijn die op vakantie was. Inmiddels is Tim Klijn weer terug op zijn tijdslot, en kan Edwin Evers vroeger naar huis.

Nog meer wijzigingen in programma’s kwamen naar buiten op dinsdag. Tijdens de Roodshow liet presentator Jan-Willem Roodbeen weten dat het populaire spelletje ‘CD van jou, CD van mij’ verdwijnt uit de Roodshow op Radio 2. Er komt een nieuw spelletje voor terug, maar wat dat wordt is nog niet bekend gemaakt. In de popquiz speelt Jan-Willem tegen een luisteraar om CD’s. Bij iedere vraag kan Jan-Willem een CD winnen of verliezen. Alle CD’s die zijn gewonnen worden geveild voor het goede doel.

Op donderdag kwam naar buiten dat Nance Coolen, oud-presentatrice van SBS6, een nieuwe klus heeft. Ze krijgt namelijk een vast item in de ‘Weekendshow’ van BNN. Twee weken geleden kwam naar buiten dat de Weekendshow de nieuwe naam werd van het bekende programma ‘Platenpaleis’ op Radio 2, maar dat het in de huidige opzet door zou gaan. Dát is dan nu niet meer helemaal zo met deze toevoeging van Nance. Ze gaat iedere week het item ‘Dance met Nance’ maken.

Verder op donderdag was de 1500ste aflevering van de Coen en Sander show op 3FM. Het programma begon in 2006 en is inmiddels één van de populairste middagshows.

Vervolgens op vrijdag werden er awards uitgedeeld in de Heineken Music Hall. In de middag werden de SLAM!FM schoolawards 2013 uitgereikt. Van der Capellen Scholengemeenschap in Zwolle werd de winnaar en mag zich dus nu een jaar lang de ‘leukste school van Nederland’ noemen.  In de avond werden awards uitgereikt tijdens ‘Evers Reikt Uit’. De no-nonsense awardshow van Edwin Evers.

Dit was alweer het weekoverzicht van RadioActive. Altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Check onze twitter, facebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:

- Week 5: kavel, carnaval en nieuwe SLAM!FM-programmering
- Week 4: (stem) problemen

Lees ook:Nance Coolen in de ‘Weekendshow’ van BNN
Lees ook:Edwin Evers stopt bij The Voice Of Holland
Lees ook:RadioActive headlines week 4: (stem) problemen
Lees ook:Headlines week 17: Koninginnedag.. Koninginnedag.. MyRadio en luistercijfers
Lees ook:Fanmail voor zingende Willem van Hanegem bij 538

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>