RadioActive headlines week 5: kavel, carnaval en nieuwe SLAM!FM-programmering

We zitten inmiddels ruim in 2013, wat betekent dat je alweer druk bent met je werk. Logisch dus dat je misschien geen tijd of zin hebt om al het radionieuws van de afgelopen week terug te lezen. Daarom is er hier nu een overzicht van de headlines van vorige week. Deze week stond – uiteraard – in het teken van het aftreden van de koningin. Maar er was ook nieuws over de nieuwe dagprogrammering van SLAM!FM.

Maandag begon meteen hectisch voor veel media door het aftreden van de koningin. Ook radiozenders stonden niet stil, want als de koningin aftreedt dan moet je daar wel iets mee. Dus programmeringen werden omgegooid,  deskundigen waren niet meer over en er was (leek wel) geen aandacht meer voor ander nieuws. Om precies 19.00 hoorde je op alle radiostations dezelfde toespraak van de koningin. Radio 5 Nostalgia stond donderdag, op de verjaardag van de koningin, heel de dag stil bij haar 75ste verjaardag. Luisteraars konden herinneringen opsturen en ook kwamen er gasten naar de studio.

Op dinsdag werd de nieuwe website van Q-music gelanceerd. Tenminste, in testfase. Q-music België begon al eerder met de nieuwe layout. Binnen een dag hadden al ruim 500 mensen zich aangemeld om de website te testen. Wanneer de site wordt gelanceerd is nog niet bekend. Hier kun je nu al de nieuwe website vinden.

En dan het nieuws wat  het meest gelezen was in januari: de nieuwe programmering van SLAM!FM. Vandaag (4 februari) is de aftrap van de nieuwe dagprogrammering. Er is een nieuw talent in de middag, Joost Burger, hij zal “The Beat Goes On” presenteren tussen 15 – 17. Martijn La Grouw’s programma heet voortaan “Martijn in de Middag” tussen 12 – 15. Hierdoor is SLAM af van de shifts op halve uren.

Op donderdag werd bekend gemaakt dat er nog voor de zomer een nieuwe commerciele radiozender bij komt. Minister Kamp van Economische Zaken schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat kavel A7 nog voor de zomer wordt geveild. Omdat het kavel nu niet in gebruik is kan er dan snel worden gestart met uitzenden. Wat vind jij dat er op dit kavel moet komen? De poll van februari is dan ook ‘Kavel A7 moet worden..’

Om de headlines af te sluiten met wat gezelligheid: een carnavalskraker gemaakt door Radio Veronica dj Rick van Velthuysen. ‘Vrouwkes’ is zijn poging tot een carnavalshit. Dit is weer één van de vele nummers die hij heeft gemaakt voor zijn programma ‘Rick in de Morgen’. Goed geslaagd vind ik zelf, nu heb ik ook weer niet zoveel verstand van carnaval, maar ach. Oordeel zelf: pak je bizarre outfit, bier en loop de polonaise. Alaaf!

RadioActive headlines archief:

- Week 4: (stem) problemen

Lees ook:Headlines week 17: Koninginnedag.. Koninginnedag.. MyRadio en luistercijfers
Lees ook:RadioActive headlines week 6: veranderingen in programma’s en awards
Lees ook:Radioactive headlines week 48
Lees ook:RadioActive headlines week 7: Radiodag, dronken en Valentijnsdag
Lees ook:Headlines week 8: Luistercijfers, Ouevrijprijs, en de Zwarte Lijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>