Voorbereidingen gestart voor veiling kavels A7, B08 en C08 in april

Vorige maand lieten wij al op dit blog weten dat er vermoedelijk nog vóór de zomer een nieuw landelijke commerciële zender bijkomt. Agentschap Telecom is nu begonnen met de voorbereidingen van de veiling voor de kavels. Op dit moment zijn er namelijk drie kavels voor commerciële analoge etherradio niet in gebruik: twee FM-vergunningen en één voor de middengolf. Het plan is om nog voor de zomer de kavels te veilen, en omdat er dus geen zender op zit, kan er heel snel worden gestart.

De vergunningen voor de kavels lopen tot en met 31 augustus 2017.

Naast de vergunningen voor analoge radio moeten nieuwe eigenaren zich voorbereiden op digitale radio, dit is namelijk verplicht vanaf 1 september dit jaar. Digitale radio vervangt op termijn de analoge etherradio.

Vanaf 15 april wordt de aanvraagprocedure gestart. Potentiele nieuwe eigenaren kunnen tot 8 april een zienswijze indienen over de veiling.

Er zullen waarschijnlijk niet veel geïnteresseerden zich melden voor de kavels. Hoewel Ruud Poeze, de man achter Radio Paradijs (op de middengolf), aangaf misschien een bod te gaan doen op het kavel om er een sportzender op te zetten.

Kavel A7 is de afgelopen jaren vaak in het nieuws geweest. Eerder zaten Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM. Daarna was er nog een veiling van het kavel in 2011, alleen hier was toen weinig interesse voor. Vorig jaar werd het kavel nog gebruikt om de problemen door de brand in de zendmast in Smilde en Lopik in Noord-Nederland op te vangen.

Meer over de kavels:

- Voor de zomer nieuw commercieel station op kavel A7

Lees ook:Veiling kavel A7 gestart
Lees ook:Voor de zomer nieuw commercieel station op kavel A7
Lees ook:Bedragen verlenging licenties commerciele radio bekend
Lees ook:Herverdeling Arrow-frequenties van start
Lees ook:Duitse omroep gaat digitaal op de middengolf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>