Lokalo van de week: OPEN Rotterdam

Nieuw op RadioActive: Lokalo van de week. Elke week belichten we een lokale omroep ergens in Nederland. Deze week is dat: OPEN, de lokale omroep van Rotterdam.

OPEN is misschien wel de jongste lokale omroep van Nederland. Ze begonnen namelijk pas begin dit jaar met een echte concrete programmering. Voor hen zwaaide Megastad FM met de scepter in Rotterdam. Toen de gemeenteraad in mei 2013 besloot een nieuwe lokalo de zendmachtiging te geven viel het doek voor Megastad. Officieel begon OPEN in juni 2013 al  uit te zenden maar het duurde tot begin dit jaar voordat alle zaken op orde waren.

De lokale omroep van Rotterdam zendt 24 uur per dag uit. Vanaf 7 uur ‘s ochtends begeleidt Mark van Dale de Rotterdammer zijn/haar dag in. Zijn ochtendshow duurt tot 11 uur. Daarna is Sam Uittenboogaart te horen gevolgd door van 14 tot 16 non-stop muziek. De middag wordt gepresenteerd door Quintis Ristie (acteur bekend door Raymann Is Laat, red.). Na 19 uur is er weer non-stop muziek te horen op de zender.

In de weekenden worden programma’s gemaakt door diverse medewerkers. Wat opvalt is dat OPEN geen doelgroepenprogramma’s heeft. Ook voor liefhebbers van sportwedstrijden heeft de lokale zender geen aanbod. Misschien iets wat in de loop van de tijd nog zal veranderen, ze zijn immers pas net onderweg.

Voor het laatste nieuws uit Rotterdam kunnen inwoners zich ook wenden tot de website van OPEN. De website wordt dagelijks bijgehouden met het laatste nieuws uit de regio.

De studio van OPEN

OPEN  is te ontvangen via 93.3 FM in de ether in Rotterdam en een groot deel van de regio Rijnmond. Op de kabel zenden ze uit op 105.9 FM. De tv-zender is te vinden op kanaal 64, maar ook digitaal op kanaal 32.

Heb jij een suggestie voor een lokale omroep? Geef het dan door via een reactie onder dit bericht!

Lees ook:Megastad FM moet stoppen door nieuwe zendgemachtigde
Lees ook:Feyenoord van Rijnmond naar Megastad
Lees ook:Lokalo van de week: N1
Lees ook:Lokalo van de week: OOG
Lees ook:Lokalo van de week: Omroep 527

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>