Radioactive headlines week 3: Opmerkelijke acties

Radioactive headlines week 3 -2008Na het knallende uiteinde van 2007 begon het aardig rustig in radioland, maar steeds meer zenders pakken de draad op en houden weer ludieke en opvallende acties en brengen leuke radio-items. Q-music spant toch wel de kroon met meerdere acties waarbij luisteraars weer in het middelpunt staan. Ook Giel Beelen weet met wat goed jatwerk zijn creatieve imago hoog te houden met een nieuw item in zijn ochtendshow.

Eerst even terug naar vorige week zaterdag. Toen stond in het Algemeen Dagblad een artikel waarin aangekondigd werd dat RTL-topman Fons van Westerloo zijn baan als CEO zou verliezen. De waarheid was volgens Van Westerloo zelf wat genuanceerder, maar het komt er op neer dat hij een andere positie krijgt binnen het moederbedrijf RTL Group International. Van Westerloo wordt in Nederland opgevolgd door Bert Habets. Voor zover bekend heeft de machtswisseling binnen het mediabedrijf geen gevolgen voor de 100%-dochter Radio 538.

Dezelfde dag vond in Groningen het jaarlijkse muziekfestival Noorderslag plaats. Tussen de vele optredens van Nederlandse bands werd voor de 22e maal de Popprijs uitgereikt. De winnaar was -tot ongenoegen van een groot aantal aanwezigen- dj en producer Armin van Buuren. Elke vrijdagavond van 22:00 uur tot middernacht is de nummer één dj van de wereld te horen op radiozender Slam!FM met zijn programma ‘A State Of Trance’.

Maandag is het stemmen begonnen voor weer een lijst bij Radio Veronica, dit maal gaat het om de Veronica’s 90′s Top 590. Stemmen kan nog tot en met 4 februari. Een week later wordt de uiteindelijke lijst uitgezonden op de 80′s & 90′s radiozender.

Eveneens sinds maandag kunnen luisteraars van Q-music raden hoeveel geld er in het Q-spaarvarken zit. Om mensen een idee te geven van de hoeveelheid geld in het grote roze spaarvarken, maakt het Q-varken een roadtrip door Nederland. De schattingen die luisteraars geven zijn te vinden op de site van Q-music en die lopen nog al uiteen.

Q-music was overigens de hele week lekker op dreef en dat kwam vrijdag nog even tot een hoogtepunt. De zender stuurde namelijk tien luisteraars een weekend naar Parijs. Ze mochten met de Thalys Parijs en onderweg konden ze genieten van een optreden van de Nederlandse band IOS, en dat bij 300 km/h!

Een opmerkelijk nieuw radio-item bij Giel Beelen is ‘De Radio Draait Door’. Het idee is gebaseerd op het televisie-item ‘De TV Draait Door’ waarin hilarische tv-fragmenten te zien zijn. Giel Beelen maakt daar voortaan elke woensdag een radiovariant van.

Beelen’s collega’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hadden afgelopen week ook een opvallend item: Naar aanleiding van het ‘wijnincident’ van Peter R. de Vries en Joran van der Sloot, deed het 3FM-duo het hele geval na. Sander gooide echte rode wijn in de ogen van Coen… Zie hier het filmpje.

Tot slot van dit weekoverzicht het toch wel opvallende bod van radiozender 100%NL. Het station heeft namelijk een bod gedaan op de radiorechten voor voetbal. Momenteel zijn die voetbalrechten nog in handen van het NOS Radio 1-programma ‘Langs De Lijn’. Naast de NOS heeft ook BNR Nieuwsradio een bieding gedaan. Ook 100%NL gaat nu dus voor voetbal in de ether.

Meer headlines:
- Week 2
- Week 1

Lees ook:Giel Beelen terug met nieuwe tv-show
Lees ook:Hans Teeuwen vaste gast in ochtendshow Giel Beelen
Lees ook:Het stemmen voor de Gouden RadioRing is begonnen
Lees ook:Giel Beelen zoekt ‘Radiomoment van het Jaar’
Lees ook:Radioactive headlines week 41

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>