100%NL doet bod op voetbalrechten

100%NL wil voetbal op de radio brengenToen John de Mol zijn plannen voor een eigen televisiezender bekend had gemaakt, heeft hij er ook alles aan gedaan om de voetbalrechten van de eredivisie binnen te halen. Dat leidde tot een bod van 35 miljoen euro per jaar. Nu drie jaar later worden de voetbalrechten opnieuw verkocht, maar de belangstelling lijkt wat minder. Voor televisie lijkt alleen de NOS in de race. Op radiogebied zien we echter een opvallende bieder.

In het AD staat vandaag een artikel waarin duidelijk wordt dat RTL zich teruggetrokken heeft uit de biedingen voor de voetbalsamenvattingen.

Ook radiozenders kunnen meebieden op rechten om via de radio verslag te doen van de voetbalwedstrijden. De huidige rechtenhouder, de NOS, dingt opnieuw mee voor die rechten, met het sportprogramma 'Langs De Lijn'. Daarnaast heeft Radio 1-concurrent BNR Nieuwsradio ook een bod uitgebracht. Het is vrij logisch dat deze twee nieuwsgeörienteerde zenders die radiorechten willen hebben. Vreemde eend in de bijt hierin is radiozender 100%NL dat óók een gegadige blijkt te zijn voor de rechten.

Geen van de partijen wil iets kwijt over de hoogte van het bod, maar directeur van 100%NL, Herbert Visser, zegt in het AD "We hebben een goed bod gedaan". Als dat bod net zo hoog is als destijds met de veiling van de etherfrequenties, dan halen ze die rechten niet binnen denk ik. Visser zal wel weten waar hij over praat en maakt reëel gezien een kans om straks voetbal via 100%NL de ether in te slingeren. Opmerkelijke stap is het wel van 100%NL.

Lees ook:
- Met 100%NL in het voorprogramma van Jeroen van der Boom
- RTL haakt af in race voor voetbal (Zappen.blog.nl)

Lees ook:Radiorechten voetbal óók naar de NOS
Lees ook:NOS langer zeker van de Tour de France
Lees ook:Opmerkelijk: winnaars Sky Radio Droombruiloft noemen kind Sky
Lees ook:Radioactive in week 40 | 2006
Lees ook:Campagnestop leidt tot verplaatsing debat

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “100%NL doet bod op voetbalrechten

  1. Valpa

    Dit is gewoon dom. Radio 1 en niemand anders, zoals het hoort, afgesproken, glashelder.

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    100%NL gaat het natuurlijk nooit krijgen. Leuk bedacht van Herbert om een punt te maken, maar meer ook niet…
    Ik hoop dat het bij de NOS blijft al geef ik BNR ook nog wel een goede kans.

      /   Reply  / 
  3. Jorn

    Ik gok ook op BNR, zij willen dit jaar toch echt gaan groeien en wellicht dat ze met het voetbalpakket wat meer luisteraars in het weekend kunnen krijgen/vasthouden.

      /   Reply  / 
  4. Valpa

    BNR heeft geen 100% dekking in Nederland, en Radio 1 wel.. en ik vind dat elke Nederlander recht heeft in zijn tuin via de ether naar de Eredivisie te luisteren. Ik kan me herinneren dat ik vorig jaar op een strandje aan de Maasplassen in Limburg (april.. 30 graden) de spannende ontknoping heb geluisterd bij Langs de Lijn. Een moment wat ik nooit zal vergeten. Met BNR was dit er nooit van gekomen, want die zijn niet te vinden in Limburg.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>