Coen & Sander doen wijnincident Peter R. na op de radio

Sander Lantinga & Coen Swijnenberg - Coen & Sander doen wijnincident Peter R. de Vries en Joran van der Sloot na op de radioAan het eind van elk jaar wordt altijd een aantal 'nieuwe' woorden bekend gemaakt die het afgelopen jaar in de Nederlandse taal zijn geslopen. In de categorie 'alcohol' denk ik dat we de opvolger van breezersletje hebben gevonden: wijnincident. Vrijdag 11/01 was Joran van der Sloot te gast bij Pauw & Witteman en gooide ná afloop een glas rode wijn in het gezicht van Peter R. de Vries. Het 3FM-duo Coen & Sander deed het na.

Het wijnincident is hot, zowel de nationale als de internationale pers buigt zich over het wijngooien van Joran van der Sloot na de opnames van de televisieshow Pauw & Witteman. De Vara heeft al besloten om de opnames niet te verkopen (daar was waarschijnlijk wel vraag naar;). Dat de beelden toch openbaar gemaakt zijn, komt door een handige journalist van het actualiteitenprogramma Nova.

Op YouTube is het wijnincident (video) al bijna een half miljoen keer bekeken. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van 3FM wilden wel eens weten of Peter R. de Vries zich aanstelde of niet. De misdaadverslaggever zei namelijk dat de wijn erg in zijn ogen prikte (niet zo verwonderlijk want er zit alcohol in).

In de Coen & Sander Show nam het duo de proef op de som. Sander gooide een glas rode wijn in het gezicht van Coen, terwijl hij zijn ogen op moest (proberen) open te houden. En ja… dat prikte inderdaad. Zie het bewijs in onderstaande video van de reconstructie van het wijnincident:

Zie ook:
- 3FM in vol ornaat aanwezig op Noorderslag

Lees ook:Joran de Song deel 2, daar is ie dan!
Lees ook:Joran deel 2: welke dj is de eerste?
Lees ook:DJ’s Veronica scoren met ‘Joran van der Sloot Heeft Een Boot’
Lees ook:Ruud de Wild kliedert songteksten U2 op Trabant
Lees ook:Joran van der Sloot begint illegale coffeeshop

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Coen & Sander doen wijnincident Peter R. na op de radio

  1. Martijnjdd

    Paul de Leeuw vond het gisteren ook nodig om het wijnincident te herhalen. Ze zijn wel bijster origineel bij de PO.

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Ik begreep die actie van Paul de Leeuw ook niet helemaal. Hij wilde voelen of het écht pijn deed, maar dat had hij ook direct aan die deskundige kunnen vragen. Was niet nodig om dat nog een keer na te doen en daarmee rode wijn over zn jasje en kleren heen te gooien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>