Grote baas Radio 538 mogelijk vervangen

Fons van Westerloo wordt waarschijnlijk vervangen bij RTLSinds de zomer van 2007 is RTL via een deal met John de Mol eigenaar van de zender Radio 538. Op radiogebied doet RTL het met 538 erg goed, de zender is nog steeds marktleider in Nederland. Op televisiegebied gaat het wat minder met de 'family of stations' bestaande uit RTL 4, 5, 7 en 8. Het overnemen van Tien heeft niet geleid tot het succes waar RTL Nederland op gehoopt had.

De beloofde 35% marktaandeel in de doelgroep 20-49 jaar is begin 2008 nog niet gehaald, RTL zit er met 31% nog ruim onder. Volgens ingewijden in Hilversum is het tegenvallende presteren van RTL Nederland aanleiding voor het moederbedrijf om topman Fons van Westerloo te vervangen, terwijl hij een half jaar geleden nog voor drie jaar bijtekende.

In het AD staat te lezen dat moederbedrijf RTL Group binnenkort bekend zal maken dat Van Westerloo vervangen zal worden door huidig financieel directeur Bert Habets. De topman van RTL Nederland is niet de enige die het veld moet ruimen, volgens de geruchten valt het doek ook voor programmadirecteur Bart in 't Hout die al sinds maandag 'ziek' thuis zit.

Fons van Westerloo stapte vier jaar geleden verrassend over van SBS naar RTL en onder zijn leiding nam de winstgevendheid van RTL toe, maar dat is -mede door bezuinigingen op de programma's- ten koste gegaan van de kijkcijfers.

De vermoedelijke nieuwe RTL-baas Bert Habets heeft al de opdracht meegekregen om een flinke reorganisatie door te voeren. Directeur van Radio 538 is sinds 2004 Jan Willem Brüggenwirth en er lijkt op dit moment geen enkele aanwijzing te zijn dat de reorganisatie van RTL ook gevolgen zal hebben voor Radio 538. Never change a winning team, toch?

Zie ook:
- Na dure feestmaand betaalt 538 opnieuw de rekening

Lees ook:‘Radio 538 is de financiĆ«le redding van RTL’
Lees ook:Fons van Westerloo kandidaat voorzitter WNL
Lees ook:[Audio] Reacties op besluit EZ
Lees ook:Radioactive headlines week 3: Opmerkelijke acties
Lees ook:Wakker Nederland splitst zich duidelijk af van De Telegraaf

1 Reacties // Reageer

One thought on “Grote baas Radio 538 mogelijk vervangen

  1. Feike

    Pech voor hem, maar mensen van zijn niveau zitten nooit lang zonder werk. Voor je het weet heeft hij allang weer een ander leuk baantje.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>