Radioactive headlines week 2: Uitloop, nadoen en origineel

Radioactive headlines week 2 - 2008De eerste volledige week van 2008 was er een met wat uitloopacties van eind vorig jaar. Zo vond zondag nog de finale plaats van de verhalenwedstrijd van Radio 2 die gekoppeld was aan de Top 2000. Daarnaast maakte Radio 3FM bekend dat ze met hun Serious Request-actie maarliefst 10,3 miljoen mensen bereikt hebben, ruim een kwart meer dan in 2006. De succesvolle actie van 3FM werd overigens ook nog nagedaan.

De Amsterdamse zender Radio Mart organiseerde eenzelfde actie als de 3Fm Serious Request. DJ’s sloten zich op in de studio en luisteraars konden tegen betaling plaatjes aanvragen. Uiteindelijk haalde de lokale zender 5.000 euro op.

Afgelopen week ontstond er ook wat onduidelijkheid over de weddenschap die Patrick Kicken had met cabaretier Guido Weijers. Wanneer Guido méér dan één miljoen kijkers zou hebben, dan mocht Kicken zijn hoofd kaal scheren. 973.000 Kijkers was niet genoeg en dus mocht Guido zijn donkere lokken behouden, maar… sinds 1 januari telt de Stichting Kijkonderzoek ook de uitgestelde kijkcijfers mee, echter deze volgen pas enkele dagen later. Uit de herziene kijkcijfers bleek dat Guido Weijers bij de eerste uitzending 1.063.000 kijkers had. Dat hield in dat de cabaretier toch kaal ging.

En terwijl Q-music in Nederland zaterdag 12 januari begint met het Q-music spaarvarken, pakten onze Vlaamse onderburen het bekende ijsblok weer uit de vriezer. Op de Korenmarkt in Gent staat een ijsblok in de vorm van een Porsche. De taak aan de luisteraars is om te raden hoeveel seconden het duurt voordat de sleutel in het ijs op de grond valt. Ondanks het redelijk ‘warme weer’, heeft het blok ijs nog een beste omvang en duurt het smelten al meer dan 400.000 seconden.

Meer headlines:
- Week 1
- Week 52

Lees ook:Guido Weijers gaat tóch kaal
Lees ook:Guido Weijers scoort niet, maar wint wel weddenschap
Lees ook:Guido Weijers kaal het nieuwe jaar in?
Lees ook:Overzicht januari 2008: Meest gelezen berichten
Lees ook:En we wachten al meer dan 860.000 seconden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>