Het stemmen voor de Gouden RadioRing is begonnen

Herinner je de strijd van vorig jaar nog om de Gouden RadioRing? De programma’s ‘Giel’, ‘MiddenInDeNachtRick’ en ‘Coen & Sander Show’ maakten kans op de publieksprijs en alle shows (of hun achterban) gingen er helemaal voor. Zo kreeg Rick van Velthuysen steun van GeenStijl, kwam ‘MIDNR’ eenmalig terug en werd Giel Beelen bijgestaan door spindoctor Kay van de Linde en de speciaal opgerichte actiegroep ‘Trots Op Giel’. Uiteindelijk ging de Coen & Sander Show er met de winst vandoor. Het is afwachten of we dit jaar weer zo’n strijd krijgen… In ieder geval zijn de stembussen weer geopend.


Vanaf dinsdagochtend 09:00 uur zijn de stembussen voor de Avro Gouden RadioRing 2009 geopend. Het Nederlands publiek kan tot eind deze maand stemmen op hun favorieten en niet alleen voor de Gouden RadioRing, maar ook in drie andere categorieën. Naast de felbegeerde ring voor het beste radioprogramma worden ook ’De Zilveren Radioster Vrouw’ voor de beste presentatrice, ’De Zilveren Radioster Man’ voor beste presentator en ’Het Gouden Radio-Oortje’ voor het beste radio-evenement van het jaar vergeven.

Promotie

Nieuw aan de Avro Gouden RadioRing van dit jaar is dat radiostations en dj’s reclame mogen maken voor de verkiezing, iets wat Giel Beelen, Rick Velthuysen en Coen & Sander vorig jaar ook al volop deden. Niet iedereen is trouwens blij dat promotie toegestaan is. Q-music programmadirecteur en dj Wouter van der Goes vindt die promotiemogelijkheid not done, want daardoor ‘wordt het een prijs voor diegene die de beste promotiecampagne heeft gedaan voor zichzelf’. “Ik zou me als radiozender en radiomaker helemaal niet prettig voelen bij zoveel zelfverheerlijking. Dat vind ik erg jammer en ontzettend zonde van zo’n mooi initiatief“, aldus Van der Goes. 

Q-music gaat de Gouden RadioRing dus niet promoten en de dj’s van het station zullen de luisteraars niet oproepen om te stemmen. Overigens maakt het radiostation wel gewoon kans op de radioprijzen, maar daarvoor moeten Q-music en/of haar dj’s wel eerst genomineerd worden. Voor de kanshebbers van de Gouden RadioRing en om te stemmen op je favorieten, kun je terecht op Televizier.nl.

Zie ook:
- Winnaar Gouden RadioRing 2008: Coen & Sander Show

Lees ook:Winnaar Gouden RadioRing 2008: Coen & Sander Show
Lees ook:Laatste stemdag voor Gouden RadioRing
Lees ook:Edwin Evers maakt genomineerden RadioRing 2009 bekend
Lees ook:Giel Beelen verliest Ring, maar wint Ster
Lees ook:Stembus Radioring geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>