Radioactive headlines week 6: jaren ’60 en Valentijn

Radioactive headlines week 6- 2008Komende donderdag is het opnieuw tijd voor het ‘liefdesfeest’ Valentijn en in aanloop daarnaar organiseren diverse radiostations acties waarbij dat thema centraal staat. 100%NL staat zelfs een week lang in het teken van de liefde en de zender sluit de dag -net als Sky Radio overigens- af met een top 100 liefdesliedjes. Dat volgt allemaal later deze week, eerst even terug naar afglopen week in de Radioactive headlines.

Radio 2 stond de afgelopen werkweek in het teken van de jaren zestig. De themaweek heeft de  naam ‘Made In The Sixties’ meegekregen en hield in dat er uitsluitend jaren zestig muziek te horen was. Verder werd elke dag een introspel gespeeld waarbij een luisteraar vijf fragmenten moest raden en het prijzenpakket was niet misselijk. Alle introspelletjes zijn overigens nog online na te spelen.

‘Made In The Sixties’ bleef niet beperkt tot de radio, want naast Radio 2 zond Nederland 3 afgelopen donderdag een programma uit met dezelfde titel. Daarin ging presentator Joost Karfhof op zoek naar het antwoord op de vraag wat de jaren zestig hebben betekend voor de huidige samenleving.

Verder startte afgelopen maandag Jan Mom als presentator bij Radio 1. Vanaf maandag 4 februari 2008 presenteert hij elke werkdag het één uur durende radioprogramma ‘Avro: Wat nu…?’ dat de opvolger is geworden van ‘Avro Op De Middag’.

Tot slot van week 6 nog een radio-dj-transfer: Sander de Heer trekt helemaal in bij Radio 2 en gaat daar vanaf maandag 25 februari 2008 de ochtendshow presenteren; het programma krijgt de naam ‘De Heer Ontwaakt’. De transfer van De Heer heeft ook gevolgen voor zijn weekendprogramma (ook ‘s ochtends uitgezonden). Dat tijdsslot wordt opgevuld door Timur Perlin, die in 2007 van Caz! overkwam naar BNN.

Meer headlines:
- Week 5
- Week 4

Lees ook:Made In The Sixties vanavond ook op tv
Lees ook:Made In The Sixties ook uitgebreid online te volgen
Lees ook:Stemmen voor de Sixties Top 100
Lees ook:Made In The Sixties bereikte 3,7 miljoen Nederlanders
Lees ook:‘Made In The Sixties’ een week lang op Radio 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>