Radioactive headlines week 5: achterklap, DAB en Valentijn

Radioactive headlines week 5 - 2008De week begon afgelopen weekend met een spectaculaire aankondiging, want er zou een videotape zijn waarom radio-dj en zanger Gordon te zien zou zijn met meerdere mannen, in een wat compromiterende houding. Gorrrdon vertelde het nieuwtje zélf in zijn show, later bleek het een grap van 538 te zijn. De rest van de week kwam DAB weer veelvuldig in de discussie en volgenden veel radiostations met hun Valentijnplannen.

Over Digital Audio Broadcasting (DAB) gesproken, wat de toekomst ook voor techniek zal brengen, Sony Ericsson houdt het voorlopig nog even bij de gewone FM en het ouderwetse AM. De mobieltjes-fabrikant kwam afgelopen week met een mobiele telefoon voor radiofreaks. Het toestel heeft de ‘looks en de feels’ van een echte radio, maar qua techniek richt het zich verder alleen op het (goed) kunnen ontvangen van AM/FM.

In het Verenigd Koninkrijk lijkt DAB aan te slaan, echter als je alleen kijkt naar het recordaantal verkopen van digitale radio-ontvangers. Grote Britse partijen als GCap, Oneworld en Virgin Radio hebben hun digitale zender(s) inmiddels beëindigd of afgeslankt. In Duitsland leek afgelopen week de ontwikkeling van DAB ook een halt toegeroepen te worden, want daar heeft de ‘Kommission zur Ermittlung des Finanzbedarfs der Rundfunkanstalten’ een streep gezet onder het proefdraaien met DAB. Dat betekent ook dat de Duitse zender ARD niet de 140 miljoen euro (!) krijgt om DAB verder te ontwikkelen en uit te rollen in Duitsland.

En tot slot, februari is aangebroken en dat betekent dat de 14e snel dichterbij komt. Een aantal Nederlandse radiostations maakten hun plannen voor de liefdesdag bekend. Het worden liefdesliedjeslijstjes en ludieke acties. Sky Radio draait op Valentijnsdag van ‘s morgens 9:00 tot ‘s middags 17:00 uur de ‘Valentijn Top 101‘. Stemmers op de liedjes voor die top 101 maken kans op een reis naar Parijs inclusief een optreden van James Blunt. Radiozender 100%NL draait op 14 februari op dezelfde tijden óók liefdesliedjes, maar dan uiteraard van eigen bodem, 100% Nederlands in de ‘Liefdesliedjes Top 100‘. 100%NL staat overigens de hele week in aanloop naar Valentijnsdag in het teken van de liefde. Q-music pakt de liefde anders aan en laat één Q-dater verschijnen met een mega grote contactadvertentie. Zijn/haar afbeelding zal namelijk op een billboard van 100m2 verschijnen, ergens langs de snelweg in Nederland. Als je dan geen date scoort…

Meer headlines:
- Week 4
- Week 3

Lees ook:Ook Valentijnsboodschappen op TMF Radio
Lees ook:100% NL lanceert digitale radiostation 100% Liefde
Lees ook:Alles is liefde een week lang bij 100%NL
Lees ook:Overzicht Valentijn op de radio
Lees ook:Radioactive headlines week 6: jaren ’60 en Valentijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>