Stephan Koot: “Yorin FM had nog kunnen groeien”

Stephan Koot verlaat op 1 maart RTL Nederland, zo heeft hij laten weten aan Radioactive Blog. Hij gaat zich richten op zijn ontwerpbureau Red Melon. In tegenstelling tot collega Robert Feller ging hij niet mee naar Caz!. "Toen Yorin FM werd verkocht aan SBS werkte ik al voor RTL FM. Het was dan ook niet logisch dat ik meeging. Omdat ik met veel collega’s jarenlang had samengewerkt, vond ik het toch wel moeilijk dat ze naar Amsterdam waren verhuisd."

RTL FM werd vanaf 1 oktober ingevuld door Sky Radio Group. Sindsdien was Koot niet meer bij RTL FM of diens opvolger betrokken. "De enige betrokkenheid bij TMF Radio is dat ik regelmatig luister.” Koot begon in '95 als dj bij Holland FM, dat later Hitradio 1224, Hitradio Veronica en Veronica FM werd. Toen Rick Romijn met Edwin Evers naar Radio 3 ging, nam diens werk als music director over.

Spirit

Later werd hij program director van Veronica FM als opvolger van Robert Jensen die met sabbatical ging. Hij was ook music director en program director bij Yorin FM en RTL FM nadat Roland Snoeijer wegging. “De leukste periode was Veronica FM tussen 1998 en 2000”, vertelt Koot desgevraagd. “Een superteam met een perfecte spirit. Dat geldt ook voor de laatste periode van RTL FM in de ether.”

Dat Yorin FM nooit een groot succes is geworden, wijt hij aan de etherverdeling. “De hoge investeringen moesten zo snel mogelijk worden terugverdiend en daardoor werden beslissingen voor de korte termijn verkozen boven de lange termijn.” De vele veranderingen deden de zender zoals bekend geen goed.

Roer

“We waren nog maar net begonnen met pure hitradio en het aantrekken van Frank Dane, Mark Labrand, Maurice Verschuuren en Timo Kamst, toen het roer omging en het pop-rock werd, omdat er op dat moment niet genoeg geld binnenkwam. Ook wel weer logisch”. Hij had graag wat meer tijd gehad.

"Als we dat nog een paar jaar hadden kunnen laten groeien, had ik het wel willen zien nu.” In de komende tijd zal hij alleen designwerk gaan doen, maar een terugkeer naar de radio sluit hij niet uit. “Elke dag staat hier de radio aan op kantoor. Ik luister bijna alles.”

Zie ook:
Opinie | Opmerkelijke uitspraken van Caz!-PD Robert Feller
Gijs Staverman: "Bij Yorin FM klopten dingen niet"
Q-music heeft nog drie bekende dj's op verlanglijstje
Stenders wordt vervanger van Claudia de Breij
________________________________________________________________

Lees ook:Roland Snoeijer programma manager Radio Digitaal
Lees ook:Sky brengt naam Hitradio Veronica terug
Lees ook:TMF HitRadio heet nu gewoon HitRadio
Lees ook:‘Jan Paparazzi nieuwe sidekick Patrick Kicken’
Lees ook:Jan Paparazzi per direct weg bij Radio Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>