Gijs Staverman: “Bij Yorin FM klopten dingen niet”

"Het afgelopen jaar was inderdaad niet de enerverendste en creatiefste periode uit mijn leven", zegt Gijs Staverman (40) in Veronica Magazine over het afgelopen jaar, waarin hij de ondergang van het pop-rock station van RTL meemaakte. "Ik merkte dat bij Yorin FM dingen werden gedaan die niet klopten. Een programmaleider die er nooit was, muzikale keuzes die totaal uit de lucht kwamen vallen. Ik heb gewoon lopen klooien."

Achteraf heeft hij spijt dat hij niet eerder wegging. "Maar het is net als met een vriendin die je al jaren hebt: het is erg moeilijk om het uit te maken." Bij Q-music heeft hij het enorm naar zijn zin. "Het is echt mijn station, qua mensen die er zitten en qua muziek", aldus Staverman. Naast zijn radiowerk heeft hij een eigen bedrijf dat commercials en internetproducties maakt. "Ik ben er trouwens wel achtergekomen dat radio erg mijn ding is."

Zeuven

Ondanks dat hij met 40 jaar al bijna een radioveteraan is bij Q-music, voelt hij zich niet zo. Wel wil hij jongere dj's meegeven wat hij zelf van mensen als Lex Harding heeft geleerd. "Hij zei bijvoorbeeld dat ik niet 'zeuven' op de radio moet zeggen, maar 'zeven'. Sindsdien heb ik nooit meer 'zeuven' gezegd." Dus binnenkort horen we op Q-music nooit meer dat het zeuven oktober of acht over zeuven is? Mooi .

Lees ook:
Gijs Staverman: "Ik heb twee jaar lopen klooien"
Gijs Staverman begint maandag bij Q-music

Beluister:
[ Audio ] Mister Feelgood Gijs Staverman op Q-music
[ Audio ] Gijs Staverman's eerste show bij Q-music
________________________________________________________________

Lees ook:[Audio] Mister Feelgood Gijs Staverman op Q-music
Lees ook:Gijs Staverman begint maandag op Q Music
Lees ook:Gijs Staverman naar Radio 2
Lees ook:Gijs Staverman voelt wat voor publieke omroep
Lees ook:Gijs Staverman in musicalparodie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gijs Staverman: “Bij Yorin FM klopten dingen niet”

  1. Valpa

    Een van de beste DJ’s van Nederland, die man heeft het voor mekaar, zo wil ik het later ook doen man!

      /   Reply  / 
  2. radioman

    Goeie dj die het na al die jaren nog steeds leuk doet. Ook zichzelf gebleven, dat kun je in deze business helaas niet van iedereen zeggen..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>