Stenders wordt vervanger van Claudia de Breij

Rob Stenders is terug bij de VARA en wordt op 3FM tijdelijk vervanger van Claudia de Breij. Ook schrijft hij vanaf nu wekelijks Rob’s Podload in VARA TV Magazine, vertelt hij in een interview met dit blad. Televisie is ook een optie voor hem, nu hij van zijn straatvrees af is. En hij onthult, wie een belangrijk aandeel had in zijn niet-meegaan naar SBS: Gerard Timmer, die zijn programma’s altijd al slecht zou hebben gevonden. Hieronder wat highlights.

Stenders geeft toe dat hij ‘voor het geld’ de overstap maakte naar Yorin FM. "Ik kreeg er acht keer zoveel voor betaald." Bovendien had Stenders muzikale vrijheid bedongen in zijn contract. Toen het station werd overgenomen door SBS, leek er niets aan de hand. De eerste gesprekken gingen goed. "Totdat er één of andere researcher uit de kast werd getrokken."

Deze vond het programma van Stenders maar niets en begreep ook de items niet die ‘s ochtends werden uitgezonden. Daar kwam nog eens bij dat Gerard Timmer hem liever zag vertrekken dan blijven. "Die heeft mijn ochtendprogramma altijd klote gevonden", vertelt hij. "Hij probeerde me bij 3FM al om zeep te helpen toen hij met al die omroepbaasjes in de zenderredactie zat. Dat kon hij nu mooi afmaken."

Muziekmissionaris

Stenders vraagt hardop zich af of hij met dit medium verder wil. "Radio is heel erg veranderd en ik pas bij het oude profiel. Dj’s en muziek werden vereenzelvigd, maar dat is niet meer zo", vertelt de zelfbenoemde ‘muziekmissionaris’. Vandaar zijn experimenten met televisie. De pilot van zijn muzikale entertainmentshow Late Vermaak ligt momenteel bij RTL.

Een opmerkelijke stap voor Stenders, die tien jaar geleden nauwelijks onder de mensen durfde. In zijn Countdown-periode werd hij nogal eens op straat herkend, wat hij allesbehalve leuk vond. Toch heeft hij interesse voor het medium televisie. "Ik kijk veel en bedenk graag formats. Alleen vind ik mezelf als presentator niet geschikt", bekent hij eerlijk. Wij hopen daarom dat Rob gewoon bij de radio blijft…
________________________________________________________________

Lees ook:Rob Stenders krijgt 3FM-show voor verjaardag
Lees ook:Stenders Late, pardon… Eét Vermaak
Lees ook:Gerard Timmer verlaat SBS-radiostation Caz!
Lees ook:Is het radiosprookje van Rob Stenders uit?
Lees ook:Update: vannacht 3FM-comeback van Stenders

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Stenders wordt vervanger van Claudia de Breij

 1. Kokstra

  Is het ook een must-READ-interview? :)

    /   Reply  / 
 2. Thomas

  Dat zeg ik :-) . Bedankt, is aangepast!

    /   Reply  / 
 3. ruud

  Vervanger beter dan de reguliere jock?

    /   Reply  / 
 4. Erwin

  @Ruud: Ja, maar past wat minder in het hedendaagse 3FM profiel. Maar wel tof dat hij terug is.

    /   Reply  / 
 5. Kees

  Van maandag tot en met donderdag Stenders op 3FM en op vrijdag Dolf Jansen. Eindelijk weer een reden om de radio vast te zetten op 3FM en de frequentieknop onder 220V te zetten om te voorkome dat collega’s de radio terug willen zetten op BrééZàH538. ;-)

    /   Reply  / 
 6. Milli Vanilli

  Gooi Claudia d’r maar helemaal uit!
  En Dolf ook.
  Iedere dag Stenders, da’s een mooi plan!

    /   Reply  / 
 7. GD

  Risicovolle stap van Claudia.
  Stenders is vele malen beter dan Claudia, zijn presentatie is veel volwassener dan die van Claudia. Dat kinderlijke gezwets van haar was ik al lang beu. Echt een reden om 3FM op dat bewuste tijdstip af te zetten om twee uur later weer terug te komen.
  Laat Stenders lekker blijven en Claudia vervanger worden van Stenders. Laat die Troel maar een of ander programma op TV presenteren.
  Laat Rob in godsnaam erop blijven!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>