Sky brengt naam Hitradio Veronica terug

De Sky Radio Groep en MTV Networks Benelux bundelden vier jaar geleden hun krachten voor een gezamenlijk radiostation. Door die samenwerking zag op 27 december 2006 het nieuwe station TMF Radio het levenslicht. Nadat MTV zich in 2008 terugtrok, ging de jongerenzender verder onder de naam TMF HitRadio, wat later nog gewijzigd is in HitRadio TMS (The Music Station). De naam veranderde nog twee keer en nu heeft het station een wel heel bekende naam van ‘vroeger’.


Het hitstation dat in de afgelopen jaren ook gepresenteerde programma’s heeft gekregen, veranderde vandaag precies tien maanden geleden wederom van naam. Na een tijdje HitRadio TMS te hebben geheten, gaat het jongste station van de Sky Radio Groep sinds 1 november 2009 door het leven als HitRadio.

Nu op 1 september 2010 wijzigt de naam wèèr… al denk ik dat dit echt de laatste keer is. De Sky Radio Groep haalt voor de laatste wijziging een bekende naam van stal: HitRadio Veronica.

Geschiedenis

De naam HitRadio was al niet nieuw in Nederland. Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw ging HitRadio Veronica als opvolger van HitRadio 1224 van start. Op HitRadio Veronica was onder meer de show ‘Rinkeldekinkel van Jeroen van Inkel te horen. Ook ‘Jensens Avond Escapades’ met Robert Jensen, en ‘De Vrijdagavondkeet’ met Robert Jensen en Edwin Evers hadden een plek in de programmering. Andere bekende dj’s op de zender waren Gijs Staverman, Edwin Diergaarde en Kas van Iersel. Ook Rob Stenders en Martijn Krabbé waren in 1995 en 1996 korte tijd op HitRadio Veronica te horen.

Het hitstation veranderde in 1998 van naam toen het een FM-frequentie kreeg. De zender werd toen omgedoopt tot Veronica FM.

HitRadio Veronica 2010

Anno 2010 keert de bekende naam HitRadio Veronica terug als naam voor het kabel- en internetstation van de Sky Radio Groep. Wat is de volgende stap? Een plek in de ether?

Lees ook:TMF HitRadio heet nu gewoon HitRadio
Lees ook:Robert Jensen van start op Radio Veronica
Lees ook:‘Jan Paparazzi nieuwe sidekick Patrick Kicken’
Lees ook:Robert Jensen stopt met tv-show, terugkeer naar radio?
Lees ook:Robert Jensen bestolen door BN’er

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Sky brengt naam Hitradio Veronica terug

 1. Rob

  Goeie zet…… nog ff en veronica kan weer een eerlijke strijd met 536 aan gaan. Ik verheug me op een etherfrequentie!! Dan is de oude vertrouwde dame weer helemaal terug.

    /   Reply  / 
 2. Rob

  typfoutje,,, 538 dus

    /   Reply  / 
 3. Victor

  Het echte Veronica is er al lang niet meer
  De oude dame word keer op keer misbruikt

    /   Reply  / 
 4. robbie

  op welke radio zender is die dan???
  ik kan hem niet vinden!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>