TMF HitRadio heet nu gewoon HitRadio

De Sky Radio Group kondigde in september aan dat haar jongerenstation TMF HitRadio de naam ‘The Music Station’ zou krijgen. De verwijzing naar de naam van muziekzender TMF werd verwijderd omdat MTV (eigenaar van TMF) besloten heeft om ozich volledig te richten op hun core business en radio hoort daar niet langer bij. De naamswijziging naar The Music Station is echter niet doorgegaan, maar het station heeft sinds 1 november wel een nieuwe naam.

Het radiostation draagt vanaf vandaag de naam die precies de lading van de zender dekt: HitRadio. Het format van de jongerenzender zal niet wijzigen; HitRadio blijft een hitstation met de actuele hits.

Ontwikkelingen

Het jongste station van de Sky Radio Group, dat ook eigenaar is van Radio Veronica, Classic FM en Sky Radio, veranderde het afgelopen jaar al van een non-stop radiostation naar een hitzender met gepresenteerde programma’s.  Zo wordt sinds mei 2009 een dagelijks programma gepresenteerd door Jules van Hest en begint het weekend met de beste dance-muziek van labels als Hed Kandi, Sneakerz MUZIK Radio en Club Judge Live. Daarnaast presenteert Jeroen Post op zaterdag een Top 30’ met daarin de 30 populairste hits van dit moment en brengt Patrick Kicken op zondag ‘Kicken’s Sunday Mashup’ en het Top [email protected] weekoverzicht.

HitRadio Veronica

De naam HitRadio is niet nieuw in Nederland. Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw ging HitRadio Veronica als opvolger van HitRadio 1224 van start. Op HitRadio Veronica was onder meer de show ‘Rinkeldekinkel van Jeroen van Inkel te horen. Ook ‘Jensens Avond Escapades’ met Robert Jensen, en ‘De Vrijdagavondkeet’ met Robert Jensen en Edwin Evers hadden een plek in de programmering. Andere bekende dj’s op de zender waren Gijs Staverman, Edwin Diergaarde en Kas van Iersel. Ook Rob Stenders en Martijn Krabbé waren in 1995 en 1996 korte tijd op HitRadio Veronica te horen.

Het hitstation veranderde in 1998 van naam toen het een FM-frequentie kreeg. De zender werd toen omgedoopt tot Veronica FM. Nu ruim elf jaar later keert de naam HitRadio terug, op internet en op de kabel.

Lees ook:Sky brengt naam Hitradio Veronica terug
Lees ook:Robert Jensen stopt met tv-show, terugkeer naar radio?
Lees ook:Robert Jensen: “538 past wel bij me”
Lees ook:Robert Jensen van start op Radio Veronica
Lees ook:Rick Romijn doet boekje open over Robert Jensen

1 Reacties // Reageer

One thought on “TMF HitRadio heet nu gewoon HitRadio

  1. Jesse Kuiper

    Maar waar deze naam natuurlijk vooral aan doet denken is de voorloper van Radio 538, die heette ook Hitradio en was ook eigendom van Sky.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>