Radioactive headlines week 14: aanloop naar Koninginnedag

Radioactive headlines week 14 - 2008De maand april is net begonnen, maar de voorbereidingen voor Koninginnedag zijn al in volle gang, zo ook bij de diverse radio-stations. Radio 538 staat net als voorgaande jaren op het Museumplein in Amsterdam en dat belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden, zeker gezien de artiesten die bevestigd zijn. Meer nieuws kwam van Tunin.fm dat genomineerd is voor een Spinaward en 3FM organiseert zelf awards.

Het radioplatform Tunin.fm waarmee je radio via mobiel internet kunt luisteren is genomineerd voor een Spinaward in de categorie ‘Beste Innovatie’. Die award is bedoeld voor werk waarin op een creatieve en vernieuwende manier gebruik wordt gemaakt van nieuwe of bestaande technologie. Andere awards zijn afkomstig van Radio 3FM. De publieke popzender organiseert op zaterdag 26 april 2008 de ’3FM Awards’, bedoeld voor de beste Nederlandse artiesten. Het stemmen door de luisteraars is afgelopen week begonnen.

De nieuwe maand begon zoals de kalender al aangaf op 1 april, een dag die altijd goed is om andere mensen in de maling te nemen. Echte goede radiograppen heb ik niet gehoord, al ben ik wel een beetje in een grap van KXradio getrapt. 1 April was ook de dag dat Albert Verlinde terugkwam op de radio met zijn showbiz-rubriekje. Vroeger deed hij dat altijd bij Edwin Evers, later kreeg hij zelfs een eigen programma op Noordzee FM en nu is Verlinde iedere week te horen bij Ruud de Wild op Q-music. Albert Verlinde had direct een primeur en dat was ondanks de datum écht waar.

De laatste werkdag van de week was er één met een dubbel gevoel. Aan de ene kant was er een feeststemming bij Q-music, want op Flatscreen Friday gaf het station vele platte televisies weg. Ook bij Radio 10 Gold was reden tot feest, want het radiostation bestond op die dag precies twintig jaar. Ook was het feest voor een luisteraar van Radio 538 die de geheimzinnige Mister X wist op te sporen en daarmee 50.000 euro won.

Een beetje zuur was de vrijdag voor Radio 2. Het Commissariaat van de Media wil de publieke zender een boete van 80.000 euro opleggen vanwege de belangenverstrengeling bij een album van zangeres Trijntje Oosterhuis. Volgens het oordeel van het Commissariaat heeft Radio 2 de beginselen van non-commercialiteit in aanzienlijke mate geschonden.

Headlines archief:
- Week 13 (wisseling van station voices)
- Week 12 (drie maal Rob en meer)

Lees ook:Albert Verlinde met primeur terug op de radio
Lees ook:Jodel Jezelf Naar De Top met Ruud de Wild
Lees ook:Mattie en Wietze voortaan zonder Albert Verlinde
Lees ook:‘Robert Jensen komt er bij ons niet in’
Lees ook:Edwin Evers achter de desk van RTL Boulevard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>