Radio 2 moet flink dokken voor Trijntje-promotie

Radio 2Radio 2 heeft vorig jaar zo'n 40.000 euro gestoken in de tot standkoming van het album 'The Look Of Love' van Trijntje Oosterhuis. De publieke zender promootte het nieuwe album flink in de ether en doordat het radiostation ook een commercieel belang in het project had, heeft Radio 2 volgens het Commissariaat van de Media de beginselen van non-commercialiteit in aanzienlijke mate geschonden. Dat wordt betalen…

Het Commissariaat wil Radio 2 voor deze overtreding een boete van 80.000 euro opleggen. Het vindt dat de zender te veel reclame heeft gemaakt voor de nieuwe cd van Trijntje Oosterhuis. Oosterhuis maakte de cd samen met de Amerikaanse componist Burt Bacharach en het Metropole Orkest. Radio 2 zou de cd te vaak hebben gedraaid en heeft het Metropole Orkest uitgeleend zonder daarvoor een vergoeding te vragen.

De hoogte van de boete is uitzonderlijk en wordt definitief vastgesteld na een hoorzitting. Radio 2 krijgt op die zitting de gelegenheid om tegen de boete in verweer te gaan.

Verweer van Radio 2

Volgens Radio 2 ging het in deze zaak om een normaal percentage aan royalties, die de zender heeft gekregen omdat het Metropole Orkest de muziek op de cd heeft verzorgd. Dat orkest is overigens verbonden aan de Nederlandse Publiek Omroep. Radio 2 bestrijdt dan ook de voorlopige conclusie van het Commissariaat voor de Media dat de zender artikel 55 van de Mediawet heeft overtreden.

Naar verluid heeft de cd Radio 2 in totaal 100.000 euro opgeleverd, al moet dat bedrag nog wel gedeeld worden met het Metropole Orkest. Maar 80.000 euro blijft een flink bedrag en het is dus wel begrijpelijk dat Radio 2 er alles aan doet om deze boete te ontlopen of in ieder geval te reduceren.

Zie ook:
- Radio 2 op de commerciële toer

Lees ook:Omroep vecht boete Radio 2 aan
Lees ook:Exclusief optreden Anita Meyer op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Barry Hay donderdag te gast bij Edwin Evers
Lees ook:Radio 2 op de commerciƫle toer
Lees ook:Radioactive headlines week 14: aanloop naar Koninginnedag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Radio 2 moet flink dokken voor Trijntje-promotie

  1. Pingback: Omroep vecht boete Radio 2 aan | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>