Radioactive headlines week 12: Drie maal Rob en meer

Radioactive headlines week 12 - 2008Rob de Nijs, Rob Stenders en Rob Trip. Drie maal Rob in het radionieuws van de afgelopen week. Radio2 vierde het 45-jarig zangjubileum van Rob de Nijs en tevens zijn 65e verjaardag. Rob Stenders bracht een paar weken terug een boek uit en dat wordt verfilmd en ook Rob Trip gaat zich bezighouden film, want hij stopt bij Radio 1 om televisiedocumentaires te gaan maken. Dat en meer in de headlines van week 12:

Ter ere van zijn 65e verjaardag en zijn 45 jarig jubileum als zanger, werd zondagavond een jubileumgala gehouden voor Rob de Nijs. Het gala vond plaats in het Koninklijk Theater Carré en De Nijs trad op onder begeleiding van het Metropole Orkest.

En kort na het verschijnen van het boek ‘Stenders Leesvermaak’, is bekend geworden dat regisseur Ramon Etman het verhaal over het leven van radio-dj Rob Stenders gaat verfilmen.

De derde Rob die afgelopen week in het nieuws was, is Rob Trip. Per augustus 2008 stopt hij bij het Radio 1 Journaal om zich toe te leggen op het maken documentaires over de Tweede Wereldoorlog. Of Trip daarna weer bij de radio terugkeert is nog onbekend.

Verder werd afgelopen week bekend dat radio-expert Ron Sterrenburg de nieuwe programmadirecteur wordt bij 100%NL. Hij neemt daarmee de functie over van Herbert Visser die nu tijd heeft om zich op andere zaken te richten.

En Radio 538 lanceerde een online game: 53ballenj8. Als paparazzo moet je proberen om schandalen van ‘the rich and the famous’ op foto te zetten. Belangrijkste bij het spel is dat de ballen uit het logo van Radio 538 goed zichtbaar op de genomen foto’s staan.

Luistercijfers

Donderdag maakte het Radiolog Luisteronderzoek weer -net als elke maand het geval is- de luistercijfers bekend. Radio 2 was in de periode januari-februari 2008 nog steeds de grootste zender gemeten naar het luisteraandeel (dus hoeveel procent van de totale luistertijd van de consumenten is besteed aan een bepaalde zender). Radio 2 is met 11,6% weliswaar marktleider maar dat percentage ligt wel lager dan de 13,4% in dezelfde periode vorig jaar. De cijfers en analyses vind je hier.

Nieuw

Afgelopen vrijdag startte op Arrow Jazz FM het muziekplatform ‘Wicked Jazz Sounds’ met een eigen radioprogramma. Naast de compilatie-albums en de feesten van Wicked Jazz Sounds, is er nu dus ook een radioprogramma. Dezelfde dag lanceerde ook FC Twente iets nieuws: een radiozender. De voetbalclub heeft sinds 21 maart een eigen webstation waarop 24/7 muziek te horen is, speciaal voor de fans van FC Twente.

Opmerkelijk

Een oproep op de radio om naar een feestje te komen is uitgelopen in een grote chaos. Een Engels meisje vierde haar 18e verjaardag en had een select gezelschap uitgenodigd op het landgoed van haar ouders. Aanwezige feestvierders hebben op BBC Radio 1 een oproepje gedaan, waarna er op een gegeven moment ruim 2.000 bezoekers waren in het kleine dorp Bovey Tracey… De moeder van de jarige wil nu de BBC aanklagen.

Tot slot van de Radioactive headlines van week 12: Eric Dikeb liet afgelopen donderdag in het 3FM-programma van Rob Stenders zijn nieuwe plaat horen die speciaal bedoeld is voor honden. Geen mens die het hoort, want het liedje is in zo’n hoge frequentie opgenomen dat alleen honden het kunnen horen…

Headlines archief:
- Week 11 (de eerste week van Ruud)
- Week 10 (ballen, pegels en prijzen)

Lees ook:Rob de Nijs Jubileumgala live op Radio 2
Lees ook:Bellen om Rob de Nijs te feliciteren
Lees ook:RadioActive headlines week 5: kavel, carnaval en nieuwe SLAM!FM-programmering
Lees ook:Aftrap Wicked Jazz Sounds op de radio
Lees ook:Radioactive headlines week 8: Stenders, Evers, Jensen, Van Inkel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>