Dagelijkse Nieuwsquiz op Radio 1

Nieuwsquiz op Radio 1Verandert nieuws- en sportzender Radio 1 na de zomer in een nieuws- en quiz-zender? Het lijkt er wel op dat het station het amusement aangrijpt om luisteraars te trekken. Vanaf 25 augustus, wanneer de nieuwe programme-ring van Radio 1 van start gaat, komt er namelijk een dagelijkse quiz op de zender. Het wordt een afgeleide van de 'Nationale Nieuwsquiz' die we kennen van de televisie.

De nieuwsquiz krijgt een prominente plek in het nieuwe lunchmagazine 'Lunch!' dat op 25 augustus op Radio 1 van start gaat. "De Nationale Nieuwsquiz wordt dagelijks gespeeld door twee mensen, die niet al te gemakkelijke vragen over het nieuws van de dag moeten beantwoorden. De winnaar mag de volgende dag terugkomen, maximaal vijf keer'', zo licht eindredacteur Hans Ganzevoort het programmaonderdeel toe.

Afgaande op de omschrijving van de dagelijkse quiz lijkt het niet te gaan om puur entertainment. De Nationale Nieuwsquiz is volgens mij een beetje te vergelijken met het 'RabRadio Popduel' dat dagelijks bij Paul Rabbering op Radio 3FM gespeeld wordt. Daar zijn ook twee kandidaten die vragen van niveau voorgeschoteld krijgen en het aantal dagen van deelname is ook gelimiteerd.

Het nieuwe lunchprogramma zal op werkdagen van 12:15 tot 13:00 uur en van 13:15 tot 13:30 uur te horen zijn, rondom het ingekorte NOS Radio 1 Journaal. De presentatie van het lunchmagazine is handen van Ghislaine Plag. In het laatste kwartier van het programma presenteert ze ook 'Stand.nl' dat in de nieuwe opzet van Radio 1 blijft bestaan, maar wel met vijf minuten ingekort wordt.

Meer Radio 1:
- Beklimming Alpe d'Huez ook een top in online streams
- Winnaar Tourartiest van Radio Tour de France bekend
- Onzekerheid over invoering nieuwe programmering Radio 1
- BNN-dj Timur Perlin op scooter naar Rome

Lees ook:BNN Today straks dagelijks én een uur langer
Lees ook:Update: Programmering van ‘het nieuwe Radio 1′
Lees ook:Arie en Tijs samen in ‘Dit Is De Dag’
Lees ook:Waar gáát dit over? nieuwe zaterdagavondquiz
Lees ook:Winnaar van het Popduel XL bekend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dagelijkse Nieuwsquiz op Radio 1

  1. Kees Blase

    Aan Radio1 Programma-makers,
    Tiise 12.00 en 13.00 is er geen Nieuwszender meer. Juist in de lunchperiode, waar ik behoefte heb om even na te gaan of er in de werled nog iets heeft plaatsgevonden wordt ik lastiggevallen met een Nieuwsquiz, met nieuws van de vorige dagen, scores, flauwekulvragen die door Ghislaine Plag worden gesteld. Ik hoop niet, dat dit het hele jaar gaat duren. Ik hoop, dat zo snel mogelijk Radio 1, vooral tijdens de lunch weer gewoon een Nieuwszender wordt, anders heeft Radio 1 haar functie verloren tov alle andere zenders.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>