Winnaar Tourartiest van Radio Tour de France bekend

Tour de FranceSpanjaard Carlos Sastre was voor de laatste etappe van de Tour de France al bijna zeker van de overwinning. Ook op muzikaal gebied is er een winnaar. Luisteraars van 'Radio Tour de France' hebben de afgelopen tijd kunnen stemmen op hun favoriete Tourartiest. Met een nipte voorsprong won Rowwen Hèze, net als vorig jaar, de titel Tourartiest. De Lim-burgse band prijkt bovenaan in de Tour-artiest Top 23 Aller Tijden.

Rowwen Hèze werd door de luisteraars van Radio Tour de France op Radio 1 uitgeroepen tot Tourartiest Top 23 Aller Tijden. De groep behaalde ruim 64.000 stemmen, net iets meer dan de Amazing Stroopwafels die ruim 63.000 stemmen behaalde. Derde werd Guus Meeuwis met bijna 42.000 stemmen. Deze uitslag werd zondag bekend na het sluiten van de stemming op de website van Radio 1.

Voor de Tour van 2008 schreef zanger Jack Poels van Rowwen Hèze het nummer 'Nar Boave'. Het liedje gaat over wielrenner Jan Janssen, die dit jaar precies veertig jaar geleden de gele trui won. Rowwen Hèze ontvangt de muzikale gele trui en komt tijdens de laatste tourdag in muzikaal opzicht veelvuldig langs in de uitzending van Radio Tour de France.

Zie ook:
- Tour de France 2008 dagelijks te volgen op Radio 1

Lees ook:Het Goede Doel schrijft Tour de Francelied 2009
Lees ook:Radio 1 trekt 2,1 miljoen luisteraars tijdens Tour de France
Lees ook:Beklimming Alpe d’Huez ook een top in online streams
Lees ook:Jurgen van den Berg presenteert Radio Tour de France
Lees ook:2,3 Miljoen luisteraars voor Radio Tour de France

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>