Onzekerheid over invoering nieuwe programmering Radio 1

Radio 1Het moest anders bij Radio 1. En als de baas het zegt, dan moet dat ook gewoon gebeuren. Maar zo werkt dat niet in ons polderland, want bij belangrijke beslissingen dient ook de ondernemingsraad om een mening gevraagd worden. Dat heeft de NOS verzuimd bij de hervorming van de program-mering van Radio 1. De OR van de NOS is daarop naar de rechter gestapt en dat kan nog wel eens gevolgen hebben.

Het is namelijk de bedoeling dat de nieuwe programmering van Radio 1 op maandag 25 augustus wordt ingevoerd, direct na het laatste grote sportevenement van de zomer, de Olympische Spelen. Eén van de wijzigingen voor 'het nieuwe Radio 1' is het schrappen van het NOS Radio 1 Journaal in het weekend en het inkorten van de luncheditie op werkdagen tot tweemaal een kwartier.

De ondernemingsraad van de NOS is niet om advies gevraagd over deze wijziging en stapte daarom naar de rechter. Eerder deze week vond de rechtszaak over deze kwestie plaats en de rechter doet binnen enkele weken uitspraak. Die uitspraak kan vergaande gevolgen hebben, want indien de rechter de OR in het gelijk stelt, dan moet de NOS de besluitvorming terugdraaien én alsnog advies inwinnen.

Daardoor kan de hele hervorming van Radio 1 ook vertraging oplopen en dus is het nu nog onzeker over de nieuwe programmering wel op 25 augustus 2008 van start kan gaan. Dat lijkt mij een onwenselijke situatie voor Radio 1, want er wordt al een heel lange tijd gesproken over de voorgestelde vernieuwingen en gezien het alsmaar dalende marktaandeel van de radiozender, is snelle actie nodig.

Zie ook:
- Opzet nieuwe programmering Radio 1 bekend
- Vertrouwde stemmen en nieuw talent bij NOS Journaal
- Rob Trip kan na dertien jaar eindelijk uitslapen

Lees ook:Invoering nieuwe programmering Radio 1 kan doorgaan
Lees ook:RTL moet Kas van Iersel terug in dienst nemen
Lees ook:RTL FM is teleurgesteld, maar gaat vooralsnog door
Lees ook:Radio 6FM verliest rechtzaak, hoop op wetsvoorstel
Lees ook:Frequentiesoap gaat nog even door

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Onzekerheid over invoering nieuwe programmering Radio 1

  1. Erwin

    Tja, al die veranderingen. Ik moet het allemaal nog maar zien. Er zijn in het verleden wel vaker nieuwe dingen doorgevoerd bij Radio 1 maar het was nooit echt spectaculair te noemen, en dan met name de vormgeving van het station. Ik ben benieuwd hoe deze veranderingen klinken, mocht het doorgaan…

      /   Reply  / 
  2. Jasper

    Wat een stelletje amateurs daar bij Radio 1 zeg. Opheffen die zender, en huppakee die frequenties aan BNR geven, dat zijn naam omvormt tot NSR: Nieuws en Sportradio.

    Pwieuw: NSR Radio Tourflits tourlfits.

    Zie je wel, het bekt best lekker?

    Wat een ontzettend zielige actie van de EO, VPRO en VARA om hun “gelijk” te halen.

      /   Reply  / 
  3. riki

    Ja, ze moeten nu echt eens op 1 lijn komen te staan, met het oog op de toekomst. Het is namelijk nu toch echt 5 voor 12 (om in Radio 1 termen te blijven) ;)

      /   Reply  / 
  4. J. Kessel

    Ik luisterde vaak ‘s morgens tot 9.00 uur. Daarna werd het moralistisch gezeur. Telkens dezelfde gasten. Nooit een afwijkende mening.
    ‘s Middags na 13.00 uur had ik allang afgehaakt met dat vreselijke Standpunt.nl waarin luisteraars vertellen hoe ze andersdenkenden het best kunnen ophangen: met het hoofd naar boven of naar beneden. En dan vragen ze een deskundige nog om een mening hierover.
    Er is geen enkele inspraak geweest op de nieuwe programmering, die ik ook nauwelijks ken. Het wordt allemaal nog veel erger. Radio 1 was vroeger bedoeld als samenwerking van diverse radio-actualiteitenrubrieken. Nou, ben Ned 1 en 2 is dat ook mooi afgelopen. Vreselijk, dat er zoveel belastinggeld in wordt gestopt.
    Die prietpraat bij BNR daar koop ik trouwens ook niks voor. BNR is Radio 1 al voorgegaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>