Beklimming Alpe d’Huez ook een top in online streams

Radio Tour de FranceDe NOS pakte dit jaar groots uit wat betreft het verslaan van de Tour de France. Naast de live tv-beelden van de wielerkoers bracht Radio 1 net als in de voorgaande jaren 'Radio Tour de France. Zowel beeld als geluid waren live te volgen via de internetstreams van de NOS en daar is volop gebruik van gemaakt. De beklimming van de Alpe d'Huez was niet alleen voor de wielrenners een piek in de Tour, maar ook voor de NOS.

De beklimming van bekende berg zorgde voor een piek bij de online streams van de NOS. Op woensdag 23 juli om 16:00 uur keken er tegelijkertijd 42.500 Nederlanders naar de live-beelden op de Tour-site van de NOS en luisterden er 36.000 naar Radio 1 via internet.

Leuk om te zien is dat radio en televisie elkaar qua populariteit weinig ontlopen. Al die internetters die de streams opvroegen, heeft de NOS wel wat bandbreedte gekost, 39,4 gigabit per seconde om precies te zijn.

Zie ook:
- Winnaar Tourartiest van Radio Tour de France bekend
- Tour de France 2008 dagelijks te volgen op Radio 1

Lees ook:2,3 Miljoen luisteraars voor Radio Tour de France
Lees ook:Winnaar Tourartiest van Radio Tour de France bekend
Lees ook:NOS Radio Tour de France ook dit jaar on air
Lees ook:Radio 1 trekt 2,1 miljoen luisteraars tijdens Tour de France
Lees ook:Tour de France 2008 dagelijks te volgen op Radio 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>