Waar gáát dit over? nieuwe zaterdagavondquiz

‘Waar gáát dit over?’ is een nieuwe zaterdagavondquiz over actuele wetenschap. Het programma komt live vanuit Studio OBA in Amsterdam en is te horen op Radio 1. In de nieuwe radioshow strijden teamcaptains Maarten Keulemans en Marcel Hulspas onder de kritische leiding van quizmeesteres Isolde Hallensleben om de eer. De twee teams buigen zich wekelijks over vragen die worden gevonden in krantenknipsels en geluidsfragmenten. De captains worden ieder bijgestaan door één persoon. En dat kan jij zijn.

Luisteraars kunnen namelijk meespelen als kandidaat in de quiz ‘Waar gáát dit over?’. Als je goed op de hoogte bent van het nieuws en de wetenschap, dan kun je je opgegeven om in mei of juni mee te strijden in de quiz op de radio.

Het programma ‘Wáár gaat dit over?’ is van Teleac en wordt gemaakt in samenwerking met de Volkskrant. Aanmelden voor de quiz kan dan ook door te mailen naar [email protected]. Om in aanmerking te komen voor deelname, moet je wel eerst even drie oefenvragen beantwoorden. Voor die vragen en meer details, zie de site van de Volkskrant.

Lees ook:Test je kennis over radio-dj Ruud de Wild
Lees ook:Nieuw in het RadioLab: Universistrijd!
Lees ook:Gerard Ekdom ondergaat experimenten in Hoe?Zo!
Lees ook:Dagelijkse Nieuwsquiz op Radio 1
Lees ook:Drie weken SchrikBarend vroeg opstaan

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Waar gáát dit over? nieuwe zaterdagavondquiz

  1. Torsten Colijn

    Ik hoop dat het net zo leuk wordt als het soortgelijke programma op BBC Radio 4.

      /   Reply  / 
    1. Jorn Agterberg Auteur

      Hoe is dat BBC-programma vormgegeven? Is het humoristisch?

        /   Reply  / 
  2. Torsten Colijn

    Het heet ‘The News Quiz’ en is onderdeel van de zogenaamde Friday Night Comedy op Radio 4. Aan de hand van koppen en titels moeten de teams het onderwerp raden. Hoe leuker je dat doet, des te meer punten je krijgt (moet wel kloppen). Heeft een vaste plek op mijn iPod! Ik vond het al zo jammer dat dit totaal ontbrak op de Nederlandse radio (sinds de introductie van de tv). Goed initiatief van Teleac!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>