Geen grap, Donna wordt opgedoekt

Het nieuws eind augustus dat Radio Donna opgedoekt zou worden, werd niet direct door iedereen als waar aangenomen. Maar niets blijkt minder waar, het Vlaamse radiostation verdwijnt definitief uit de ether in België. De Raad van Bestuur van de VRT, de eigenaar van Donna, heeft besloten om de zender op te doeken.

Woensdag behandelde de Raad van Bestuur van de VRT opnieuw de toekomst van Radio Donna. Na afloop meldde de VRT dat er groen licht werd gegeven voor de plannen voor de "grondige vernieuwing van Radio Donna, onder een nieuwe naam". Peter van de Veire, oud-dj bij Studio Brussel, wordt het boegbeeld van de nieuwe zender, waarvan de naam nog even geheim blijft.

Radio Donna werd in 1992 in België gelanceerd als hitzender en het station bleek een schot in de roos te zijn. De Belgische zender groeide uit tot de grootste zender van Vlaanderen, maar met de komst van de commerciële zenders Q-Music en 4FM, zo'n tien jaar later, bleek de hitzender van de VRT toch niet meer zo jong en hip te zijn. Dat tekende zich af in het marktaandeel van Donna dat een flinke duikeling maakte.

Begin 2008 werd Radio Donna nog compleet vernieuwd. De gewijzigde programmering heeft de negatieve spiraal van de laatste jaren kunnen keren, want voor het eerst sinds lange tijd trok Donna meer luisteraars. Toch acht de VRT de tijd nu rijp om een grotere stap voorwaarts te zetten. Dat zal gebeuren onder leiding van Greet Santy die netmanager wordt en hij zal een nieuw en versterkt team samen-stellen waarbinnen Peter Van de Veire één van de drijvende krachten wordt.

De huidige medewerkers van Donna krijgen een eerlijke kans om bij het nieuwe radiostation betrokken te worden. Mensen die niet mee kunnen verhuizen, krijgen de mogelijkheid elders binnen de VRT aan de slag te gaan.

Zie ook:
- Bye bye, zwaai zwaai Radio Donna

Lees ook:Bye bye, zwaai zwaai Radio Donna
Lees ook:Donna wil feestelijk eindigen
Lees ook:M&M’s begint oorlog tegen MNM
Lees ook:MNM wordt de nieuwe naam voor Radio Donna
Lees ook:MNM de nieuwe hitzender maandag van start

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geen grap, Donna wordt opgedoekt

 1. **Vincent**

  Hee lapart dat er eerst geld in wordt gepompt voor een vernieuwing om vervolgens (zonder heel duidelijk gezien te kunnen hebben wat de invloed daarvan is/was) de zender op te doeken en een nieuwe zender (waarvan je dus ook nog niet weet of dat wel gaat scoren) te beginnen.

  Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal bij GTST dat zou verdwijnen voor een nieuwe soap, waarvan nog niet in te schatten hoe dat gaat scoren…

    /   Reply  / 
 2. MBC

  Op haar hoogtepunt haalde Donna een 30-33% marktaandeel. Toen was er nog geen commerciële radio in België. Vandaag de dag haalt Donna een 14% en Q-Music (dat voornamelijk bestaat uit ex-Donna-stemmen)17%.

  Dus kan je stellen dat het publiek van een hitzender, gewoon verspreid zit over twee zenders in plaats van bij één net. Dus eigenlijk doet Donna het nog prima! Nog steeds het derde net van België ?!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Mars en VRT bereiken akkoord over gebruik van ‘MNM’ | Radioactive

 4. Pingback: Dag Donna, rust zacht | Radioactive

 5. Pingback: MNM de nieuwe hitzender maandag van start | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>