Mars en VRT bereiken akkoord over gebruik van ‘MNM’

Op dit blog volgen we de ontwikkelingen op radiogebied in Nederland, maar met een schuin oog houden we ook het nieuws van onze zuiderburen in de gaten. Zoals Radioactive eerder meldde wordt het Vlaamse Radio Donna opgedoekt en komt er een hitstation genaamd MNM voor in de plaats. Die nieuwe naam lijkt erg veel op dat van het snoepje M&M’s en dat viel producent Mars ook op. Mars nam daarop contact op met de publieke omroep om te praten over de eventuele naamsverwarring. Beide partijen hebben nu een akkoord bereikt.

Eind oktober maakte de VRT (eigenaar van Donna) in het Eén-programma ‘Peter live’ bekend dat de nieuwe radiozender die vanaf 5 januari 2009 radio Donna opvolgt, ‘MNM’ (Muziek eN Meer) zou heten. Naar aanleiding van die mededeling nam Mars, eigenaar van onder meer de bekende M&M’s-merken, contact op met de publieke omroep. Sindsdien zijn er enkele gesprekken geweest tussen de VRT en Mars over het gebruik van de naam ‘MNM’.

De contacten hebben plaatsgevonden in een sfeer van respect voor elkaars bedrijf en merken, zo meldt MNM op haar website. Ze hebben woensdag geleid tot de ondertekening van een overeenkomst die een aantal duidelijke afspraken bevat in verband met het gebruik van de naam ‘MNM’ door de VRT.

Beide partijen verklaren tevreden te zijn dat ze gezamenlijk kunnen communiceren dat er een overeenkomst is bereikt, maar toch willen ze verder geen verklaringenen af te leggen over de inhoud ervan. De afspraken zorgen er in ieder geval voor dat de nieuwe zender MNM begin januari 2009 nu echt zonder problemen van start kan gaan. 

Zie ook:
- M&M’s begint oorlog tegen MNM
- MNM wordt de nieuwe naam voor Radio Donna
- MNM is ook de naam van een meubelbedrijf

Lees ook:M&M’s begint oorlog tegen MNM
Lees ook:Dag Donna, rust zacht
Lees ook:MNM de nieuwe hitzender maandag van start
Lees ook:Ook PCM begint met radio-avontuur
Lees ook:Onthulling officiële logo hitzender MNM (filmpje)

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Mars en VRT bereiken akkoord over gebruik van ‘MNM’

 1. Michiel

  En wat vind onze vrolijke vriend Eminem daar van? Daar lijkt het toch verdacht veel op. Niet op papier, maar wel als je het uitspreekt…….

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @Michiel: De laatste keer dat Eminem een hit had, is al lang geleden :) Ik weet niet in hoeverre hij kans maakt als hij de naam aanvecht omdat het qua uitspraak op elkaar lijkt…

    /   Reply  / 
 3. Michiel

  Ik zou het ook niet weten, ben geen expert op dat gebied. Maar dat was wel het eerste waar ik aan dacht toen ik de naam MNM las. de naam Eminem is ook afgeleid van M en M, zijn echte naam is namelijk Marshall Mathers als ik me niet vergis. :)

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Onthulling officiële logo hitzender MNM (filmpje) | Radioactive

 5. Pingback: MNM de nieuwe hitzender maandag van start | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>