M&M’s begint oorlog tegen MNM

Erg voorspelbaar maar ook begrijpelijk is de actie van snoepfabrikant Mars. De eigenaar van onder meer de gekleurde chocopinda's M&M's kan niet lachen om de nieuwe naam van de Vlaamse hitzender MNM. De opvolger van Radio Donna wordt op 5 januari gelan-ceerd, maar loopt opnieuw aan tegen proble-men met de naam.

Kort nadat de VRT de naam onthuld had voor de zender die Radio Donna moet opvolgen, bleek dat 'MNM' ook een meubelbedrijf in België is dat ook het domein mnm.be bezit. Dat 'probleem' werd afgekocht door het domein over te nemen, nu mag het meubelbedrijf op zoek naar een ander webadres

Mars heeft nu laten weten een klacht in te dienen omdat de naam 'MNM' sterk lijkt op hun snoepproduct M&M's. De uitspraak (zonder -s-) is precies hetzelfde. De activiteiten van Mars (snoep) en de VRT (media) verschillen enorm van elkaar, maar de verwarring die zou kunnen optreden bij de consument is begrijpelijk ("oh heeft M&M's een eigen radiozender?" of "wordt die hele zender gesponsord door M&M's?").

De makers van M&M's hebben de VRT ondertussen al gemeld dat het nooit zal aanvaarden dat het nieuwe radiostation met die naam in de ether komt. MNM (de naam van het radiostation) staat trouwens voor 'Muziek eN Meer'.

Zie ook:
- MNM wordt de nieuwe naam voor Radio Donna
- Opvolger Donna is ook een meubelbedrijf

Lees ook:Opvolger Donna is ook een meubelbedrijf
Lees ook:Mars en VRT bereiken akkoord over gebruik van ‘MNM’
Lees ook:Dag Donna, rust zacht
Lees ook:Donna wordt op tv overgenomen door ‘De Madammen’
Lees ook:MNM wordt de nieuwe naam voor Radio Donna

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “M&M’s begint oorlog tegen MNM

 1. MBC

  Het probleem zit ‘m niet zozeer bij het uitbaten voor een radiostation onder die naam, maar bij de commerciĆ«le randactiviteiten van de VRT. Zo gebruikt de VRT de naam van haar radiostations ook voor merchandising, party’s, CD’s,… En daar zou de VRT in het vaarwater van M&M’s/Mars kunnen zitten

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  En die Belgen altijd maar zuur zijn als wij roepen dat ze stom zijn. Maar goed, wat wil je in een land (nou ja, land) waarin gemeentes burgers die uit een ander deel van het land komen keihard discrimineren.

    /   Reply  / 
  1. Wolverine

   wat weet gij van mijn land ? Net zo weinig als ik weet over ‘olland. Dus scheer ons niet allemaal over dezelfde kam, omdat VB den boel hier verzuurd !!!

     /   Reply  / 
 3. Arnoud

  Yorin FM zou oorspronklijk toch ook ME FM gaan heten…?

  Maar na een (aan?)klacht van kledingwinkelketen WE werd dat uiteindelijk Yorin (en uiteindelijk helemaal niets…)

    /   Reply  / 
 4. Jorn

  @Arnoud: Dat klopt! Zie ook het bericht “Opvolger Donna is ook een meubelbedrijf”, daar staat precies hetzelfde verhaal :-)

  Volgens mij is er ook een reactie van riki verloren gegaan, dat komt door de migratie naar de nieuwe blog-omgeving (zoals je ziet).

    /   Reply  / 
 5. riki

  idd, mijn reactie is weg. hmm… wat brabelde ik gisteravond ook alweer…
  In maart 2001 bepaalde de rechter na een klacht van kledingconcern WE dat de nieuwe naam voor Veronica geen ME mocht worden. Onder tijdsdruk (de naam moest voor april gewijzicht worden volgens afspraken) werd de naam toen gewijzigd in Yorin. In september van dat jaar bepaalde de rechter echter in hoger beroep dat de naam ME wel gebruikt had mogen worden. Alleen was het toen dus al te laat, en was het onzinnig om de naam weer te veranderen.
  Conclusie is dus, dat ze eigenlijk de naam ME veel eerder hadden moeten aankondigen. Dan hadden zij alle eventuele rechtzaken kunnen afwachten en had de zender toch ME kunnen heten. Nu zie je ook zoiets met MNM, het wordt “slechts” een paar maanden van tevoren aangekondigd (dit zal natuurlijk ook uit concurrentieoogpunt zijn), dus als er rechtzaken komen, is er niet veel tijd om hier nog wat aan te doen.

    /   Reply  / 
 6. Jorn Agterberg Auteur

  @riki: Dat was volgens mij helemaal jouw reactie, goed hergeproduceerd :)

  Dank voor het opnieuw willen plaatsen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>