Dag Donna, rust zacht

Vrijdagmiddag om 18:00 uur is het voorgoed gedaan met het Vlaamse radiostation Donna. Na ruim 17 jaar wordt de stekker uit de zender getrokken. De opkomst van commerciële zenders in België als Q-music en 4FM leidden bij het publieke station tot dalende luistercijfers. Het format van Radio Donna werd al radicaal aangepast, maar echt veel tijd om het tij te keren heeft de zender niet gekregen. 2 Januari 2009 is de laatste dag van Donna, daarna zal zij voorgoed begraven worden. Maandag start op de frequentie van Radio Donna haar opvolger genaamd ‘MNM’.


MNM, dat staat voor ‘Muziek eN Meer’, moet dé nieuwe hitzender van Vlaanderen worden. Het station gaat van start op 5 januari 2009 en zal zich richten op vrouwen én mannen van tussen de 18 en 44 jaar die “genieten en plezier maken hoog in het vaandel dragen”. Het muziekformat beslaat de grootste hits van de jaren negentig tot vandaag en wil tieners, twintigers en dertigers extra aanspreken.

Slotshow

Voordat de nieuwe zender MNM van start gaat, is vrijdag op Donna nog een drie uur durende slotshow te horen (van 15:00 tot 18:00 uur). Eigenaar VRT schat in dat zes uur vrijdagmiddag het best mogelijke tijdstip is om Radio Donna te begraven: “Liever afscheid op een vrijdagavond in volle avondspits dan op zondag om middernacht op een uur dat niemand naar de radio luistert”. Na 18:00 uur schakelt Donna over op non-stop muziek en zijn de eerste gesproken woorden pas weer op maandag 5 januari om 06:00 uur te horen, wanneer MNM officieel begint.

Final Party

Na de laatste uitzending vrijdag wordt er door oud-mederwerkers en het huidige personeel van Donna nog een afscheidsfeestje gebouwd in Antwerpen. Op ‘Donna’s Final Party’ zullen ook een aantal luisteraars aanwezig zijn. Het wordt het laatste feestje voor Donna…

Dag Donna, je was een mooie vrouw. Hopelijk is MNM een waardige opvolger van jou.

Rust zacht lieve Donna.

Zie meer over Donna en MNM:
- MNM strikt grote namen voor promotiecampagne
- Wat wordt de eerste plaat op MNM?
- Onthulling officiële logo hitzender MNM (filmpje)
- Mars en VRT bereiken akkoord over gebruik van ‘MNM’
- Donna wordt op tv overgenomen door ‘De Madammen’
- MNM wordt de nieuwe naam voor Radio Donna
- Geen grap, Donna wordt opgedoekt

Lees ook:MNM wordt de nieuwe naam voor Radio Donna
Lees ook:Opvolger Donna is ook een meubelbedrijf
Lees ook:Donna wordt op tv overgenomen door ‘De Madammen’
Lees ook:Bye bye, zwaai zwaai Radio Donna
Lees ook:MNM de nieuwe hitzender maandag van start

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dag Donna, rust zacht

  1. Pingback: MNM de nieuwe hitzender maandag van start | Radioactive

  2. Pingback: Belgische radiomaker: “MNM is een copypaste-radio” | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>