Bye bye, zwaai zwaai Radio Donna

Het roer moest om bij het Belgische Radio Donna, want na tien succesvolle jaren waarin de hitzender uitgroeide tot de grootste zender van Vlaanderen, kon het de afgelopen jaren de concurrentie niet meer aan met nieuwkomers als Q-music en 4FM. Ondanks een grote restyling en een stijging van het marktaandeel valt het doek voor Donna…

Update: Geen grap, Donna wordt opgedoekt

Dat melden de Belgische kranten donderdag. De medewerkers van Radio Donna zouden vandaag op de hoogte worden gebracht van de plannen om de zender op te doeken en te vervangen door een nieuwe hitzender.

Radio Donna werd in 1992 in België gelanceerd als hitzender. Het radiostation bleek een schot in de roos te zijn en groeide uit tot de grootste zender van Vlaanderen en tevens een belangrijke bron van inkomsten eigenaar VRT. Met de komst van de commerciële zenders Q-Music en 4FM, zo'n tien jaar later, bleek de hitzender van de VRT toch niet meer zo jong en hip te zijn. Dat tekende zich af in het marktaandeel van Donna dat een flinke duikeling maakte.

Om de val van het marktaandeel te stoppen, werd Radio Donna eind vorig jaar en begin 2008 compleet vernieuwd. Dat leek ook z'n vruchten af te werpen, want bij de meest recente luistercijfers maakte Donna een sprong van 12,2% naar 14,3% marktaandeel

Toch lijkt het er sterk op dat Radio Donna opgedoekt wordt. Peter van de Veire (Studio Brussel) zou werken aan een nieuwe zender waarin hij zelf een belangrijke rol gaat spelen. De doelgroep en het format van de nieuwe zender moeten grotendeels hetzelfde blijven. Of de huidige jocks van Donna meegaan naar de nieuw op te zetten zender, is nog onbekend.

Zie ook:
- Grootste hervorming ooit voor Radio Donna
- Tweede fase restyling Radio Donna
- Luistercijfers Belgische radio eerste helft 2008

Lees ook:Geen grap, Donna wordt opgedoekt
Lees ook:Nieuwe koers moet Donna uit vrije val halen
Lees ook:Donna wordt op tv overgenomen door ‘De Madammen’
Lees ook:Dag Donna, rust zacht
Lees ook:Donna wil feestelijk eindigen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Bye bye, zwaai zwaai Radio Donna

 1. MBC

  Volgens mij gaat het hier om een stunt van Peter van de Veire. Gisteren werd nog maar bekend gemaakt dat hij de overstap maakte van de radio naar tv en dat hij een nieuw muziekprogramma zou presenteren op VRT één.

  Waarschijnlijk wil men samen met het muziekprogramma ook een “radiozender” lanceren, al zal dit wellicht gaan om een éénmalige uitzending van Van de Veire op Donna.

  Ik heb hier geen bronnen voor, maar als je alle media eens goed naleest, krijg je het gevoel dat er iets niet klopt.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @MBC: Leuk dat je dit zegt! Ik had namelijk ook het idee dat er ergens iets niet klopt.

  1) Het marktaandeel is sinds lange tijd weer gestegen.
  2) De zogenaamde nieuwe zender gaat zich op precies dezelfde doelgroep richten; wat wordt er dan anders? Alleen de stationsnaam?
  3) Radio Donna is net vernieuwd, heeft veel geld gekost, waarom halen ze dan na amper een half jaar de stekker er uit?

  Kan inderdaad wel eens een grote grap zijn.
  Wanneer vieren de Belgen eigenlijk 1 april? ;)

    /   Reply  / 
 3. MBC

  @Jorn: In België is het elke dag een beetje 1-april ;)

  Woensdag aanstaande houdt de Belgische Q-Music een persconferentie die ook live op de radio zou worden uitgezonden omstreeks 8 uur. De zender zou een nieuwe actie aankondigen én een belangrijke programmawijziging. Misschien krijgt België dezelfde nieuwe look als Nederland…

  Wat Donna betreft, er staat nu ook een bericht op hun website, met een pak ontgoochelde reacties van luisteraars… http://www.donna.be

  Het lijkt me steeds meer een goed georganiseerde stunt. Al vrees ik dat ze hiermee opnieuw luisteraars naar andere hitzenders jagen…

    /   Reply  / 
 4. Vincent

  Ik wilde al zeggen… Lijkt me allemaal onzin dit!!

    /   Reply  / 
 5. MBC

  De Belgische media beschouwen het bericht nog steeds als “waar”. Maandag zou er duidelijkheid komen

    /   Reply  / 
 6. Jeroen

  Trekt op niks wat er gaat gebeuren…, donna moest blijven!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>