‘Howard Stern terug op FM’

bethemedia.typepad.comLet the radio-battle begin! Hèt topic in de US-radioscene van deze week… Amerika’s enige echte shockjock Howard Stern zou na een half jaar op de satelliet alweer zijn comeback maken op de oude en vertrouwde etherradio. Tenminste, dat heeft ‘Howie’ deze week zelf aangeduid in één van zijn shows. Hij zou een interessante aanbieding hebben gehad van een niet nader genoemde Amerikaanse radiogroep.
Zoals bekend zijn de meeste radiostations in de VS eigendom van weinigen. Clear Channel, Emmis en CBS behoren tot de grote spelers. Een terugkeer naar CBS lijkt geen optie, omdat Stern en CBS-topman Les Moonves geen vrienden zijn. Bovendien is het radiobedrijf na de mislukking met David Lee Roth net in zee gegaan met het illustere duo Opie & Anthony.

De New York Post houdt het op Citadel Broadcasting, onder meer eigenaar van de legendarische New Yorkse stations WABC en WPLJ. Met Stern terug in de ether zou een echte radio-oorlog uitbreken tussen hem en zijn aartsrivalen Opie & Anthony, die in hun show regelmatig afgeven op de zelfbenoemde King of All Media. Stern kan er zelf trouwens ook wat van :-) .

500 miljoen

Volgens The Post is het best mogelijk dat Stern terugkeert op de FM en intussen ook gewoon blijft uitzenden via Sirius Satellite Radio, waar hij nu 500 miljoen dollar ( ! ) verdient met een contract van vijf jaar. Opie & Anthony zenden ook uit via een aantal etherstations, waarbij ze zich wel in moeten houden vanwege de strenge FCC-regels. Als hun FM-uitzending is afgelopen, gaat de ochtendshow nog een paar uur ongecensureerd door op XM Satellite Radio.

Als Sterns huidige werkgever Sirius Satellite Radio een zelfde constructie toestaat, zou dat ongetwijfeld geld opleveren, maar niet slim zijn vanwege het verspelen van hun unique selling position. Het bedrijf heeft veel klanten die speciaal voor Howie’s ongecensureerde praatjes abonnee worden op de satellietkanalen. Dat hoeven ze niet als ze hem ook op de traditionele (of zoals Amerikanen zeggen: terrestrial) radio kunnen horen.

Lees ook:

Howard Stern-effect zet door
Opvolger Howard Stern exit
Howard Stern spuwt gal bij David Letterman
Opvolger Howard Stern scheldt radiobazen uit
Stern Strikes Back

________________________________________________________________

Lees ook:Wel rook, geen Stern
Lees ook:Opvolger Howard Stern exit
Lees ook:XM Satellite Radio: 1,7 miljoen abonnees meer in 2006
Lees ook:You’re not serious!?
Lees ook:Howard Stern-effect zet door

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Howard Stern terug op FM’

  1. Howard Stern fan

    Zou cool news zijn! Howard rulezzz. Kan nu niet meer luisteren dus hoop dat ie snel op PLJ komt en dat ze daar streamen..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>